banner78
banner25

Komşu ayin için Edirne'deydi!
Komşu ülke Yunanistan bir günlük krizi unutarak dini inanışlarını gerçekleştirmek üzere Edirne’nin kıyık semtinde bulunan Sveti.Georgi kilisesine gelerek burada Cumartesi ayini düzenledi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı ayinde Yunanistan’ın Orestiada, Dimethico ve Alexandropoli kasabalarından gelen gruplar 2 saat süren ayinde bir araya geldiler.

Dimethico metropoliti Damaskinos Bartholomeos’un önderliğinde gerçekleşen ayine çok sayıda metropolite bağlı din adamı katıldı.Ellerinde ekmek, yağ,şarap ve çeşitli ikon ve hediyelerle kiliseye gelen Yunanlılar dedelerinin bir zamanlar yaşadığı topraklarda ayin yapmanın mutluluğunu yaşadılar.

Araçları ile gelen çok sayıda Yunanlı dar sokak içinde bulunan kiliseye gelebilmek için park yeri bulma konusunda büyük sıkıntı yaşarken gelen konukların büyük bir bölümünün Türkçe biliyor olması gevşen satıcıları ile olan diyalogu da gözler önüne serdi.

Saat 09:00 da başlayan ayin saat 11:00 da sona ererken komşu ülke Türkiye’nin en öneli şehirlerinden biri olan Edirne’de bulunan kiliselerinde böylesi bir ayini yapmanın kendileri için çok önelmiş olduğunu vurgulayan Yunanlılar “biz burada evimizde gibi çok rahatız.Edirneliler bize kendi arkadaşlarıymış gibi sahip çıkıyorlar.Ayinden sonra alış verişe gidip bir Türk kahvesi içmenin keyfini de yaşayacağız”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30