banner78
banner25

“Kolum benden önce geldi!”
Kırklareli iline bağlı Pınarhisar ilçesinde ki bir fabrikada çalıştığı sırada sağ kolunu makineye kaptıran Serkan Saygılıoğlu aradan geçen 6 ayın sonunda basın karşısına çıkarak eski sağlına kavuşmanın sevincini kendisini sağlığına kavuşturan ekiple paylaştı.
Pınarhisar ilçesindeki fabrikada 18 Mayıs'ta lastik taşıyıcı banda kolunu kaptıran ve kolu dirsek hizasından kopan Serkan Saygılıoğlu, ilk olarak Pınarhisar Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.İlk müdahalesinin ardından TÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Serkan Saygılıoğlu başarılı bir operasyonla kopan uzvu yerine dikildi.
6 ay süren başarılı egzersizlerle kolunu güçlendiren Saygılıoğlu operasyonu gerçekleştiren TÜ Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr Erol Benlier başkanlığındaki ekibe hastanede düzenlediği basın toplantısında teşekkür etti ve koluna yeniden kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.
Tedavi sürecinde doktorların kendisine moral verdiğini aktaran Saygılıoğlu, ''Kolumun dikilmesinden kısa bir süre sonra suyu ve sıcağı hissedebildim. Hocalarımın desteğiyle moralimi hiç bozmadım. Kapıyı ve ışığı açabildiğimi gördüğünde oğlum çok seviniyor. Şuan elimi kullanarak sadece yemek yiyemiyorum. İnşallah iyileştikçe kolumu daha aktif kullanabileceğim'' diye konuştu.Saygılıoğlu kolunu kullanmasında en çok çocuklarının sevinç içinde olduğunu belirterek “çocuklarım lambayı yaktığımı veya kapıyı açabildiğimi gördüklerinde çok mutlu oluyorlar.Tek istediğim şu an yemek yiyebilmek”dedi.
Öte yandan Saygılıoğlu kopan kolunun hastaneye kedisinden 15 dakika önce getirildiğini belirterek “böyle durumlarda zaman çok önemli.Kolum Pınarhisar’dan Edirne’ye benden önce geldi”dedi.
Doç. Dr. Benlier de Saygılıoğlu'nun bedeninden tamamen ayrı olan kolunun uzun süren bir operasyonla yerine dikildiğini söyledi.
Saygılıoğlu'nun kolundaki damarların bedenden ayrılmasına rağmen çalışmasının operasyonu kolaylaştırdığını ifade eden Benlier, ''Kol hastadan önce ameliyathaneye geldi. Biz de ekibimizle dikilecek parçaları ameliyata hazır hale getirdik. Hastamız gelince ameliyatı gerçekleştirdik'' şeklinde konuştu.Zamanın ve kopan uzvun hastaneye hasta ile birlikte sağlıklı bir şekilde getirilmesinin önemine de değinen Benlier “özellikle parmak gibi uzuvlar 8-12 saat içinde hastaya nakledilmeli.Fakat kas içeren uzuvsa bu süre biraz daha kısalabiliyor.Kopan uzuv mümkünse bir gazlı bez veya steril bir kap içinde ve buzların arasında olmalı.Ancak bazılarımız kopan uzvu direk buzun içine atıyor.Bu biraz işimizi zorlaştırıyor”dedi.
TÜ Tıp Fakültesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Coşkun Özdemir ise teknik olarak zor bir operasyonu gerçekleştirdiklerini anlattı.
Hastaya uygulanan işlemin kol ve bacak nakline göre daha zor olduğuna dikkati çeken Coşkun, ''Zor bir sınavı atlattık. Hasta, beklediğimizden daha iyiye gidiyor. Yavaş yavaş kolunu da hareket ettirmeye başladı. Uzun dönemde yapılacak başka cerrahi girişimlerle inşallah çok daha iyi duruma gelecektir'' ifadelerini kullandı.
TÜ Tıp Fakültesi Ortopedi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Cem Çopuroğlu da yüksek enerjili yaralanmalarda uzvun hastaneye getirilme süresinin çok önemli olduğunu vurgulayarak “hastaya nakledilecek uzuv’un her şeyden önce vücuda uyum sağlaması gerekli.Her türlü enfeksiyona açık.Kopan her uzvu yerine koymak gibi bir hedefimiz fonksiyonel maçlı ise var ama diğer sebepler yani bunun görsel olarak yerinde duruyor olmasının bize tıbben bir faydası yok.Bölgemizde tarım ağırlıklı kişi sayısı çok fazla.Tarım ile uğraşan kişilerde yaşanan kazalarda kişinin hastaneye apar topar gelmesi ve uzvun temiz şartlarda ulaştırılması çok önemli”diyerek bazı skorlamalar yaptıklarını ve en önemli şeyin yarayı kapatmak yada uzvu yerine sağlıklı bir şekilde dikmek olduğunu belirtti.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30