banner137
banner25

Kırkpınar bereketi esnafa yaradı!
Edirne’nin düğünü olarak bilinen Tarihi Kırkpınar yağlı güreşleri güreşçilerin çayıra salınması ve ağa karşılamasının yapılması ile resmen başladı.

652 yılık bir gelenek olan Tarihi Kırkpınarlarda çok sayıda güreş sever başta olmak üzere yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesi kent ekonomisinde büyük bir hareketlilik yarattı.

Son yıllarda revaçta olan Edirne ciğerini yemek isteyen il dışından gelen vatandaşlar ciğer yemeden kentten ayrılmayı düşünmüyorlar.

Özellikle hediyelik eşya satıcılarının işlerinin iyi olması ve müşterilerinin Kırkpınar’ın son üç gününde alış veriş yapması esnafın yüzünün azda olsa gülmesine neden oluyor.

Edirne’nin bademezmesi,meyve sabunu,el sanatlarını almak isteyen vatandaşlar alış veriş yaparken karınlarını doyurmak isteyen vatandaşlarda ciğercilere ve köftecilere akın ediyorlar.

Geçen yıllara oranla kentte Kırkpınarların hissedilir derecede olmadığını söyleyen esnaf her şeye rağmen müşteri yoğunluğundan memnun gözüküyor.

Kentte yıllardır söylenen büyük otel eksikliğinin son iki yıl içinde giderilmiş olması ve bildik otellerin dışında tek beş yıldızlı, üç,dört adet üç yıldızlı otelin açılmış olması bu sorunu gidermiş gibi gözükse de büyük otellerin işletmecileri küçük otellerin memnuniyetinin aksine otellerinin dolu olmadığından yakınarak etkinliğin iki,üç günle sınırlı değilde hafta içine yayılmasının daha doğru olacağını ve bunun otellere ve kente farklı şekilde yansıyacağını ifade ediyorlar.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Gencay Boran 11 yıl önce

çok yıldızlı otel sahipleri güzel oteller yaptılar ancak işletmesini amatörce yapıyorlar. otelleri doldurmanın yolu müşterinin ayaklarına gelmesini beklemek değil, tur operatörlerine oda satmaktır. antalyadaki oteller bile bu sistemle çalışırlar. turizmle hayatında ilk kez tanışmış elemanları otel müdürü yaparsan belediye oteli gibi müşteri gelsin diye resepsiyonda beklersin. edirneli olup gurbette çalışan pek çok uzman turizmci bu otellere iş başvurusu yaptı ancak kendilerine komik maaşlar önerildi. amatör personelle o otelleri dolduramazsınız.

banner30