banner137
banner25

Kim rica etti?

Edirne Belediyesinin 3 Ocak 2014 günü gerçekleştirdiği Belediye Meclisinde yine kişiye özel olarak bir kararın geçtiği iddia edildi.

Gündem maddelerinin görüşüldüğü Meclis toplantısı sonrasında Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Başkanlık makamına sunduğu 72295406.52859614-315.03.04/0007 sayılı Servis Araçları Yönetmeliği hakkındaki yazısı Meclisten jet hızı ile geçti.

Edinilen bilgiye göre Cezaevine personel naklini sağlayacak olan ve Belediye mücavir alan sahası içinde kalan güzergahta taşıma işi yapılmasına ilişkin maddenin gündem dışı oylanarak kabul edilmesi Edirne’de taşıma işi yapan bazı firmaların tepkisine neden oldu.

Taşıma işinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan alınan B2 ve D2 belgeleri ile yapılacağı açıkça bilinirken Edirne Belediyesinin kent içinde ulaşımı ve taşıma işini sağlayan gerek yolcu otobüslerine gerekse servis araçlarına sürekli olarak müracaat edilmesine rağmen “red” cevabı vermesi A1 Belgesi veya D4 yada B2 gibi belgelerin aranmasını şart koşması,alınan bu karar sonrasında yeni bir tartışma yarattı.

Özelikle “S”plakalı araçlar ile servis taşımacılığı yapılması açıkça belirtilmesine rağmen Edirne Belediyesi aldığı bu özel karar ile adeta Meclisten jet hızıyla uygulamaya yeşil ışık yaktı ve Geçici madde ile Edirne Belediye sınırları ve mücavir sahasında bulunan kamu kurum ve kuruluşlarınca yapılan personel servis hizmet ihtiyacına yönelik taşıma ihalelerinde hizmetlerin aksamaması için Edirne Belediyesi Servis Araç Yönetmeliğine; “Geçici Madde 1: 2014 yılı ile sınırlı olmak üzere Kamu Kurum ve Kuruşlarını kapsayan personel taşıma ihalelerinin Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığından alınmış B2 ve D2 taşıma belge sahibi olanların uhdesinde kalması halinde, bunlar için özel güzergah izin belgesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenerek servis aracı işleticisine verilir”şeklindeki kararı ile adeta kişiye özel ihalenin verilmesinin yanı sıra kişiye özel taşıma işininde il dışından gelen bir firmaya verildiği ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre söz konusu taşıma işi için bir yargı mensubunun özel olarak ricada bulunduğu ve işin olması yönünde Belediye Başkanlığına bu talebini ilettiği ve talebin alınan karar ile uygulamaya sokulduğu iddia edildi.

Edirne Belediye Başkanlığı ise alınan kararın duyulması ve faaliyete izin verilmesinin başlandığı yankılarının kısa sürede tepkiye dönüşmesi üzerine Şubat Meclisinde kararı geri çekmeye hazırlandığı ve kişiye özel kararı uygulamadan kaldırmayı düşündüğü ifade edildi.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30