banner137
banner25

Kilise'de çifte bayram!

1869 yılında Edirne’de yaşayan Yunan ve Bulgar vatandaşların ibadetleri için yapılan ancak cemaati kalmadığı gerekçesi ile bakımsızlıktan kaderine terk edilen ve 2008 yılında onarılarak yeniden kültürel bir değer olarak geri kazandırılan Abdurrahman mahallesindeki Sveti Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks kilisesi bugün bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

Edirne’nin renkli dini ve kültürel yapısının en canlı örneklerinden biri olarak karşımıza çıkan kiliselerde düzenlenen törenler komşu ülke Yunanistan ve Bulgaristan’dan çok sayıda turistin ilimize gelmesine neden oluyor.

Her yıl 21 Mayıs tarihinde kutlanan ve “isim günü” olarak lanse edilen etkinliklerde bugün Kilisenin kurucusu olan Aziz Sveti Konstantin ve Elena’nın isim günü kutlama programı yapıldı.Abdurrahman mahallesinde bulunan kilisede düzenlenen ayine çok sayıda Hristiyan ve Ortodoks dinine mensup Bulgar ve Yunan vatandaşı katıldı.

Otobüslerle gelerek isim gününe katılan konuklar aynı zamanda 24 Mayıs tarihinde kutlanacak olan Kril Metodi alfabe gününü de yapılan dualar eşliğinde kutlamış oldular.

Sabah saatlerinde otobüs ile Bulgaristan ve Yunanistan’dan gelen çok sayıda misafir anma programının yapılacağı Sveti Konstantin ve Elena Bulgar Ortodoks kilisesine geldiler. Yunanistan’dan gelen Metropolit ve Bulgaristan Diyanet işlerinden gelen din adamlarının katılımıyla gerçekleşen törene Bulgaristan Cumhuriyeti’nin Edirne Başkonsolosu Vassil Valchev ve konsolosluk çalışanları da katıldı. 

Saat 09:00’da kilise görevlsinin bahçede bulunan iki adet çan'ı çalması ile başlayan tören yaklaşık 3 saat sürdü ve tören sonunda misafirler Bulgaristan’ın Svilen kentinden gelen Bulgar Halk dansları grubunun gösterisi ile dans edip eğlendiler.




 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30