banner137
banner25

Kılıçdaroğlu “onlar gerçek CHP’li değilmiş”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaklaşan yerel seçimler öncesinde Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan’a destek olmak için kurmayları ile birlikte Edirne’ye gelerek Selimiye meydanında miting düzenledi.

Saat 15:30 da başlayan miting, havanın yağmurlu olmasına rağmen büyük ilgi gördü.Alanı dolduran binlerce kişi ellerinde CHP bayrakları ile Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşıladı.Kılıçdaroğlu’nun alana gelmesi ile başlayan coşku,sahnede adeta doruklara ulaştı.Kılıçdaroğlu’ yağan yağmurda vatandaşların ıslandığını düşünerek “bende o zaman yağmurun altında konuşayım.Yağmurda beraber ıslanalım”dedi ve konuşmasının tamamını yağmur altında gerçekleştirdi.

Kırklareli mitinginin ardından Edirne’ye gelen Kılıçdaroğlu’nun konuşması sık sık atılan sloganlarla kesildi.Alanı dolduran binlerce vatandaş “Başbakan Kemal” sloganları ile Kılıçdaroğlu’nun konuşmasını kesti.Konuşmasına Başbakan Erdoğan’ı eleştirerek başlayan Kılıçdaroğlu “ben yırtık ayakkabılarla siyasete geldim diyordu.Bakın sevgili Edirneliler 1971 yılında bürokrasiye girdim. Recep Tayyip Erdoğan’ın aldığı aylığın her dönem iki katını aldım.Her dönem ondan daha fazla para aldım.Ama Milletvekili seçildiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum.Çünkü o malvarlığı benim alın terim ile kazandığım mal varlığımdır.Hiç bir zaman milyon dolarlarım olmadı.Çıkıpta hiç kimse bana sen dünyanın en zenginlerindensin demedi.Hiç biz zaman yaşamımın hiçbir anında,harama ortak olmadım.Kul hakkına saygı gösterdim.İnanca saygı gösterdim.İnsana saygı gösterdim.Siyasete saygı gösterdim.Ahlaklı olmaya çalıştım.Hiç bir zaman yaşamımın hiçbir anında doğruluktan ayrılmamaya özen gösterdim”dedi.

Başbakan’a yönelik eleştirilerini sürdüren Kılıçdaroğlu “Cumhuriyetin başbakanlık koltuğunda şaibeli bir adam oturamaz. Türkiye, demokrasi, kadınlar, çiftçi, emekli bu yükü kaldıramaz. Edirne'deyiz, Selimiye Camii'nin gölgesindeyiz, bizim dinimiz de bu yükü kaldıramaz. O nedenle söylüyorum, ayrıl, o koltuğu bırak, adam gibi ayrıl. O zaman sen de çekileceksin. Adres belli, yargıya gideceksin, aklanıp geleceksin. Yargıya gitmiyorsan o zaman kimse kusura bakmasın senin unvanını zaten halk koydu. Neydi unvanı?”dedi ve konuşması sık sık “hırsız Erdoğan” sloganları ile kesildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"Hep beraber mücadele edeceğiz. Mücadelemiz hayırlı bir mücadeledir. Kutsal bir mücadeledir. Mübarek bir mücadeledir. Çünkü bizim mücadelemiz kul hakkı yiyenlere karşı yapılan bir mücadeledir" dedi.

Edirne’de düzenlenen Kırkpınar yağlı güreşlerinde protokol tribünü önünden geçen ve Ak parti hükümetinin Bakanlarının da bulunduğu esnada Türk bayrağını oturarak selamlamalarını eleştiren Kılıçdaroğlu “Türk bayrağı geçerken hepimiz ayağa kalkarız. Çünkü bayrak bizim onurumuzdur. Bayrak geçiyor, bayrak geldiği zaman ben ve arkadaşlarımın tamamı ayağa kalktı ama 4 bakan ayağa kalkmadı. Edirnelilere şikayet ediyorum. Edirneliler şunu söylemeli, bayrak geçerken ayağa kalkmadıysan hangi yüzle benim oyumu istiyorsun sen? Bugünlerde sıkışmış ya Türkiye Cumhuriyeti'nden söz ediyor, Kuvayi Milliye'den söz ediyor. Hani hırsız konusunu kapatabilir miyim diye. Bursa'ya gittim. Bursa'da Türkiye Cumhuriyeti Valiliği yazıyordu. Kaldırmışlardı Türkiye Cumhuriyeti'ni. Bizim milletvekillerimiz soru önergesi verdiler. Dediler ki soru önergesinde; Türkiye Cumhuriyeti'ni niye kaldırdınız? Efendim diyor, kameralarda yer olmadığı için kaldırdık diyor. Kamerada yer var ama senin kafanda yok. Ben bunu çok iyi biliyorum. İşin özeti bu, kişi temiz bir kişi değil. Halkı soyandan başbakan olmaz. Bunun yüzde biri olsa biz sokağa çıkamayız. Ama bunlar meydanlara çıkıyorlar, konuşuyorlar. Paralar dökülüyor, fışkırıyor. Halen din iman edebiyatı yapıyorlar.”dedi.

Partisini aday göstermediği için terk edenler olduğu vurgusunu yapan ve Sedefçi’yi hedef alarak “ CHP kimliği ile belediye başkanlığı yapan bütün arkadaşlarıma şükran borçluyum.Ama gün gelir zaman gelir kan değişimine ihtiyaç olur.yeni isimler,yeni yüzler gelmeli.Hem değişelim diyoruz hem yok illa ben kalacağım diyorsun.Bu olmaz.O nedenle değişimin adresi CHP’dir dedim.Yüzde 33 cinsiyet kotası getirdim.Yüzde 10 gençlik kotası getirdim.İstedik ki değişim olsun Edirne’de bunu yaşasın.Şimdi deniyor ki; ben falan partiden gireceğim kazanırsam CHP’ye geleceğim.Yok öyle bir şey arkadaş.Ben şunu isterim.Şunu söylemeli.Ben CHP’den belediye başkanlığı yaptım ve bu parti bana çok şey kazandırdı.Zor günlerimde benim yanımda durdu.Beni gelip ziyaret etti.Şimdi koltuğum altımdan gidince ben başka partiye geçeceğim.Ben bunlara CHP’li demem”dedi ve tüm siyasi partilere seslenerek haramileri yıkmak için birlik ve beraberliğe ihtiyaç olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, halkın bilgi almasının engellenmesi ile ilgili olarak medya havuzu oluşturulduğunu ve bu havuzun oluşması için 630 milyon dolar paranın bir havuzda toplandığını söyleyerek İzmir Büyükşehir Belediyesi Ak parti Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’a yüklendi ve “Adı Binali değil milyon Ali. Çünkü milyonlarca para topluyor. Allah aşkına bu adamı merak ediyorum, nasıl İzmirlilerin karşısına çıkıp da oy isteyecek. İnsanda biraz ar, edep, haya, utanma duygusu olur ama yok bunlarda. 630 milyon dolar oluşturdular medya satın altılar. Biliyorsunuz bu adam döneminde bir de alo Fatih dönemi başladı. Daha cümlesi bitmeden, emredesiniz sayın başbakanım diyor. Temiz, ahlaklı, halka saygı duyan, tüyü bitmemiş yetim hakkına sahip çıkan bir siyaset istiyor musunuz, kadın-erkek eşitliği, gençlere saygı istiyor musunuz, işsizlikle mücadele eden bir siyasal parti istiyor musunuz? Adres belli, yer belli Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu partidir adres artık.”diyerek eleştirilerini sürdürdü.

Konuşmaların ardından Edirne belediye Başkan adayı Recep Gürkan’ı Edirne halkına teslim ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu il genelindeki adaylarını da tanıtarak CHP’de birlik ve beraberlik günü olması gerektiğinin altını çizdi.

Mitingin ardından Kılıçdaroğlu otobüsü ile Saraçlar caddesi başına kadar gelerek burada otobüsten indi ve bir saat süren bir yaya yürüyüş ile cadde esnafını ziyaret ederek fikir alış verişinde bulundu.

Bazı vatandaşlar fotoğraf çektirmek için birbiri ile yarışırken zaman zaman aday konusunda eleştirilerde kendisine iletilmesi de dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu daha sonra otobüse binerek geceyi geçireceği otele hareket etti.Kılıçdaroğlu, Salı günü ise Tekirdağ’da halk ile bir araya gelecek..

 




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30