banner137
banner25

Kılıçdaroğlu “artık Türkiye’de bir dikta rejimi vardır”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin arasında geçen yeni ses kayıtları ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Geceyi Edirne’de geçiren ve kaldığı otelin çıkışında gazetecilerin konu hakkındaki sorusunu yanıtlayan Kemal Kılıçdaroğlu “artık bu kasetle bütün dünya Türkiye’de bir dikta rejimi olduğunu biliyor”dedi.

Ortaya çıkan kaseti bu sabah dinleme ve izleme fırsatı bulduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu “Emin olun dehşete kapıldım.Nasıl olurda bir ülkenin Başbakanı bir iş adamını mahkum ettirmek için özel çaba harcar.Bu açıkça bizde demokrasinin olmadığını gösteriyor.Daha önce kendisi itiraf etmişti zaten.Yasama ve yargı benim için ayak bağıdır demişti.Öyle anlaşılıyor ki kendi diktasını egemen kılmak için, her alana müdahale ediyor.İnsanları mahkum ettirmek için özel çaba harcıyor.Daha üzücü olanı direnmesi gereken bir adalet bakanının “emredersiniz” diye bir tavır takınmış olması.Buda şimdi Hatay’da büyükşehir belediye başkan adayı”diyerek “bunlar şimdi milletin yüzüne nasıl bakacaklar merak ediyorum. Hırsızlıkları ayyuka çıktı,yolsuzlukları ayyuka çıktı.Şimdi Yargıya müdahaleleri de ayyuka çıktı.Ve bu adam şimdi meydan meydan dolaşacak bana oy verin diyecek.Senin hırsızlığına bu millet niye oy versin.Mahkemelere müdahale ediyorsun sana niye oy versin.Sen düne kadar adalet adalet adalet diye bağırıyordun.Nasıl olurda adalete doğrudan müdahale edersin.Artık bütün dünya Türkiye’de bir dikta rejimi olduğunu biliyor.Diktatörler yalancıdır,gerçekleri söylemezler,belli kişileri düşman görürler ve onları mahkum etmek için özel çaba sarf ederler.Bu kaset onun somut bir örneğidir”şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu daha sonra Edirne’den ayrılarak saat 12:00 da düzenlenecek olan Tekirdağ mitingine doğru karayolu ile yola çıktı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30