banner78
banner25

Kent içine Devlet eli!
 Kent içine Devlet eli!

 

2002 yılından buyana Karayolları ile Edirne Belediyesi arasında devam eden E-5 karayolunun devri konusunun netlik kazanması ile kollar sıvandı ve Talatpaşa asfaltının kent içinde kalan yaklaşık 15 km lik bölümü Karayolları 1 Bölge Müdürlüğü tarafından sıcak asfalt ile kaplanacak.

Karayollarının bakım ve onarımında olan E-5 karayolunun Belediye tarafından devralınması ve ve bakımının yapılamaması sonrasında yeniden Karayollarına devredilmesi ile gelinen noktada yıllar sonra ilk somut adım atıldı ve kentin içinde kalan Karayollarına ait 15 km lik asfaltın yerinden sökülerek yeniden kaplanması işine başlanıldı.

Ak parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve’nin bir süredir Ankara’da Bakanlık ile yaptığı görüşmelerin sonuca varmasının ardından bilgisine başvurduğumuz İl Başkanı Kahve; asfalt yapım çalışmalarına hızlı bir şekilde başlandığını ve bir aylık zaman dilimi içinde kentin içinde kalan 15 kim lik asfaltın sökülerek yeniden yapılacağını ifade etti.

Kahve “biz kentimizin araç trafiği yükünü çeken bu yolun durumunun iyi olmadığını ilgili Bakanlıklara ve müdürlüklere ilettik.Zamanında belediyemiz ile Karayolları arasında bir devir sıkıntısı yaşanmış ve yol bugüne kadar hep bu nedenden dolayı ihmal edilmişti.Ancak görüşmelerimiz sonrasında yolun yapımı için karar alındı ve hafta başında çalışmalara başlandı”dedi.

Duble yolların Türkiye’nin dört bir yanında yapıldığına ve kent içi yolun durumunun bu görüntüye yakışmadığını gördüklerini ifade eden İl Başkanı Kahve “bizim içimiz yolun bu şekilde olmasına el vermiyordu.Yaklaşan Kırkpınarlar öncesinde ketimize gelecek yüz binlerce insanımıza ve gurbetçileri bu yoldan geçirmek doğru değil.Serhat Şehrimiz yakıştığı şekildeki hizmeti hükümetimizden almaktadır.Bizde bu konuda gereken neyse yapıyoruz”şeklinde konuştu.

Yolun kırma ve yeniden asfaltlanması işinin ilk etapta güney şeridinin Otogar önünden başlayarak tek yönlü bir biçimde 15 km lik Otoban bağlantı noktasına kadar tamamlanacağı ve ardından Kuzey yolunun yani diğer şeridin ise Kırkpınarlar sonrasında tamamlanarak hizmete sunulacağı belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
fdfd fdf 11 yıl önce

15 değil 6 yıl sonra. yani 2007de yapılmıştı akpyi cici göstermek için yalan haber yapmayalım

Avatar
adını sen koy 11 yıl önce

bizim bildiğimiz basın,tarafsızdır ama maşallahın var.ancak bu kadar yandaş medya olunur.yeni borsa başkanı ile ilgili hiç haber yapmadınız .neden ?acaba.

Avatar
edirneli 11 yıl önce

tabikide yapacak hem seçim geliyor hemde yapmak zorunda zaten parasını zaten bizler veriyoruz ki kimin parasınla kime hava yapılıyor farkında değiller.

banner30