banner78
banner25

Kazanova yanıyor yetkililer seyrediyor!
Genellikle çeltik hasadı sonrası ortaya çıkan anız yangınları kent merkezini etkiliyor.Kapıkule yolu üzeri güney yolu alt kesiminde kalan ve Kazanova olarak bilinen arazide bulunan anızların yakılması hem araç sürücüler hemde kent merkezinde yaşayan vatandaşlar için sıkıntı yaratıyor.

Her yıl yapılan tüm uyarılara rağmen kendi bildiklerini okumaya devam eden bazı kendini bilmez üreticiler ve yanında çalışanları tarafından yakılan anızlar karayolu güvenliğini tehlikeye düşürüyor.

Öğlen saatlerinde kentin batı kesiminden başlayarak iç kısımlarına kadar gelen yoğun duman Edirne İtfaiyesini de harekete geçirdi.Kapıkule yolu üzerinde bulunan ve uzun süre beklemek zorunda kalan tır sürücülerinin durumu 156 jandarma ekiplerine bildirmesi sonrasında başlayan hareketlilik kısa süre sonuç verdi.Yaklaşık 200 dönümlük arazi üzerinde farklı yerlerde çıkartılan anız yangınlarına kısmen müdahale edebilen itfaiye ekipleri sürüş güvenliği ve vatandaşların evlerini korumak adına sadece bu noktalara müdahale edebildi.Olay yerine gelen jandarma ekipleri ise tarla sahipleri başta olmak üzere yangınları çıkarttıklarını belirlediği 16 kişi hakkında kabahatler kanunundan işlem yaparken,Çevre koruma kanunu uyarınca 2872 sayılı Çevre Kanununun 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve Türk Ceza Kanununun 383 ve 526. maddesi uyarınca cezai işlem yaptı.

Söz konusu yerde arazileri olduğu bilinen başta Yıldırım semti sakinleri olmak üzere Kemal köy,Yenikadın,Eskikadın gibi köylerdeki tarla sahiplerine gerekli uyarıların yapıldığını belirten Jandarma ekipleri yangınların devam etmesi durumunda cezai müeyyidelerin aratacağı kaydettiler.

Hasat sonrası tarlada kalan bitki saplarını bir değeri olmadığı için; böcek ve diğer zararlıları yok etmek,çeşitli hastalıkları önlemek, toprak işlemede kolaylık sağlamak ve anızın çok kolay, çabuk ve masrafsız şekilde yok edilmesini sağlamak gibi gerekçelerle yakılan anız yakmanın suç olduğu ve ciddi bir sorun yarattığı görüldü.

Yaşadıkları sıkıntıyı paylaşan tır sürücüleri ise günlerde Kapıkule yolu üzerine tır kuyruğunda beklediklerini ve eklenen bu duman ile havayı solumak zorunda kaldıklarını en büyük sıkıntıyı kendilerinin yaşamasının yanında doğanın tahrip olduğunu ve ekilen bir çok meyve fidanı veya ağacında bu yolla yok edildiğine dikkat çekerek, yetkililerin bu konuda gereğini bir an önce yapmalarını istediler.

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30