banner137
banner25

Kapıkule'den doğru atış!
Eroin tacirleri mal sevkiyatında akla gelmedik yöntemler uygulamaya devam ediyorlar.
Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına sebze taşıyan bir tırda yapılan aramada piyasa değeri 6 milyon 785 bin TL olan 113 kilo 94 gram eroin ele geçirildi.
Türkiye’den aldığı sebze yükünü yurt dışına götürmek isteyen tır aracından şüphelenen Kapıkule Gümrük ve Muhafaza Müdürlüğüne bağlı Kaçakçılık ekipleri gümrük sahası içinde bahse konu aracı incelemeye aldılar.
Frigolu (soğuk hava depolu) aracın içini açan ve detaylı inceleme yapan ekipler narkotik ve detektör köpeği Bony’nin desteği ile yaptıkları detaylı aramada patlıcan ve diğer sebze çeşitlerinden oluşan yüklerin altında gizlenmiş paketler halinde eroin paketleri ile karşılaştılar.
Patlıcan kolilerinin altına gizlenmiş 217 pakette 113 kilo 94 gram eroin ele geçiren ekipler olayla ilgili tahkikata başlayıp tır sürücüsünün ifadesini aldılar.yapılan çalışma sonrasında tır sürücüsü ve diğer üç şahıs göz altına alınarak Cumhuriyet savcılığına sevk edildiler.
Konu hakkında açıklama yapan Trakya Gümrükleri ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın aracın soğuk hava depolu bir araç olduğu ve bu tür araçların arama yapılmasının riskli olduğunu belirterek “tır aracında sadece patlıcan yoktu.Elma,üzüm,armut gibi meyveler vardı.Bu oldukça profesyonel yapılmış.Yaş sebze ve meyve yüklü araçlar doğru dürüst muayene edilmezler.Biz bunların hepsini açmaya kalksak vatandaş bize kızar.Çünkü bu frigolu bir tır.Bundan bir eşyayı indirmek eşyaya ciddi zarar verdiği için buna aç kararı vermek o kadar kolay değil.Arkadaşlar doğru atış yapmışlar”dedi.
Yalçın olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve operasyonun sürdüğünü belirterek yakalanan malın değerinin 6 milyon 785 bin 640 lira olduğu belirti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30