banner78
banner25

Kamalak “islam alemi başsız kalmıştır“
 Kamalak “İslam alemi başsız kaldı”

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Güneydoğu'da karakol yapılmasıyla ilgili, "Karakollar o yöre halkının güvenliğini tehdit için değil, aksine güvenliği için kurulmaktadır" dedi.

Partisinin çalışmalarını yerinde görmek ve vatandaşlarla bir araya gelerek durum değerlendirmesi yapmak üzere Edirne’ye gelen Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak son günlerde yaşanan gelişmeler başta olmak üzere partisinin çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Gezi parkı olaylarının değerlendiren ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eylemciler hakkında “bir avuç çapulcu”sözünün ortalığı gerdiğini belirten Kamalak “Sayın Başbakanımız 'bir avuç çapulcuya meydan mı bırakacağız' dedi ve ortalık gerildi. Bu tür sözlerle problem çözülür mü? Bir başbakan, bir ailenin aile reisi demektir. Biz meseleye öyle bakarız. Sonra bir şafak operasyonuyla çadırlar söküldü ateşe atıldı. Fitil ateşlendi, sağ olsun ana muhalefet partimiz geri durur mu? O da miting alanında toplamak için hazırladığı birliklerini, tabiri caizse, Taksim'e doğru sevk etti. Yani yangına benzin ve körükle gitti. 6 gencimiz öldü, yüzlerce kişi gözaltına alındı. Maddi zarara uğratılarak, millet olarak hepimiz kaybettik”dedi.

Öte yandan son yıllarda İslam ülkeleri arasında yaşanan gelişmelere ilişkin bir gazetecinin yönelttiği “sürekli olarak İslam aleminin bulunduğu topraklar üzerinde bir kaos var.Ölümler var.Dinimiz hoş görü dini ve Allahın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz der.Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz.Tüm olaylar Müslümanlar arasında oluyor”sorusu üzerine “evet.İslam aleminin şu an bir başı yok.Ben bu olayları buna bağlıyorum”dedi ve “İslam alemi artık babasız.Osmanlı Devleti yüzyıllar boyu bu topraklara özgürlük vermiş.İslam alemi şu an babasız. Ve başsız.Ama babayı vuranlar o güne nispetle güçlü bir şekilde tefrika tohumlarını saçmaya devam ediyorlar. Şu an İslam aleminde başlar diye gördüğünüz insanlar genelde batının piyonu olmaktan öte bir anlam ifade etmiyorlar. Babayı vuranlar bir kısım hain evlatlarla işbirliği yapmışlardır”şeklinde konuştu.

Güneydoğu'da karakol yapılmasıyla ilgili de, "Karakollar oradaki halkın güvenliğini sağlamak için yapılıyor. Ama belirli çevreler orada huzursuzluk çıksın istiyor. Kardeşler birbirine düşsün istiyor; tıpkı Irak'ta, Libya'da, Suriye'de, Mısır'da olduğu gibi… Eğer gerekli tedbirler alınmazsa, ne yazık ki riskli alana doğru sürükleniyor. Allah korusun" diye konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30