banner137
banner25

Kahve
 Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Edirne İl Başkanı Avukat Müjdat Kahve, Ergene Nehri konusunda CHP’li belediyeleri hedef aldı. Pazar günü Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla Uzunköprü’de temeli atılacak olan Atık Su Arıtma Tesisi’ni Uzunköprü’nün CHP’li Belediye Başkanı Avukat Enis İşbilen’in sahiplenmeye çalıştığını ileri süren Kahve, “Yapamadıkları gibi bir de sahipleniyorlar. Belediyenin yapacağı bir tesis olsa bakanın ne işi var?” dedi.
Kahve, dün partisinin İl Başkanlığı binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. Merkez İlçe Başkanı Mehmet Özülkü ve Kadın Kolları Başkanı Melek Yürük’ün de hazır bulunduğu toplantıda konuşan Kahve, geçen gün partisinin genel merkezi tarafından Ankara’da yapılan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nı da değerlendirdi.
HIZLI TREN 2016’DA HAZIR OLACAK
Ankara’da yapılan toplantıda Edirne’nin eğitim, sağlık ve tarım gibi sorunlarını gerekli makamlara iletme imkânı bulduklarını belirten Kahve, hızlı tren projesinin 2016 yılında hizmete gireceğini söyledi. Marmaray projesinin bu yılın Eylül ayında faaliyete geçeceğini de söyleyen Kahve, “Edirne-İstanbul arası yapılacak olan hızlı tren projesi, Marmaray projesi ile birleştirilecek. Hızlı tren projesi 2016 yılına kadar tamamlanacak. Ancak 2017’ye de sarkabilir” dedi.
“BELEDİYENİN PROJESİ OLSA BAKANIN NE İŞİ VAR?”
Toplantıda, Pazar günü Uzunköprü’de yapılacak açılış ve temel atma törenleri ile ilgili bilgiler de veren Kahve, “Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu Pazar günü Uzunköprü Atık Su Arıtma Tesisi projesinin temelini atacak. Ayrıca toplam 42 milyon 106 bin TL’yi bulan birçok projenin de açılışını yapacak” dedi. Açıklamasında Ergene Nehri’ne de değinen Kahve, “Bu konuda bazı muhalefetten seçilmiş belediye başkanlarının ağlamalarına şahit oluyoruz. Kendi beceriksizliklerini bize yıkmaya çalışıyorlar. Belediyelerin görev ve sorumluluk alanında olmasına rağmen biz Uzunköprü’de 6 milyon TL’lik bir tesis yatırımı yapıyoruz. 1 yılda da tamamlanacak. Yapmaları gereken projeleri yapamadıkları gibi bir de hükümetimiz tarafından yapılan işleri sahipleniyorlar. Bu tesis Uzunköprü Belediyesi’nin projesi olsaydı bakan neden açılışa katılsın? Bakanın ne işi olurdu? Bu işler ağlaşarak olmuyor” dedi.
Ergene Nehri’nde son 1 yılda yapılan çalışmaların olumlu gittiğini ve nehirde gözle görülür bir iyileşme yaşandığına vurgu yapan Müjdat Kahve, Meriç Nehri’nin de Türkiye sınırları içerisindeki 190 kilometrelik bölümünü sağlamlaştırıp yükselttiklerini kaydetti. Meriç Nehri’ndeki çalışmalar sona erdiğinde tarım arazilerinin taşkından zarar görmeyeceğini kaydeden Kahve, daha sonra temeli atılacak ve açılışı yapılacak olan tesislerin isimlerini ve bedellerini okudu.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30