banner78
banner25

Kaderi Türk doktorların elinde!

Sırbistan’ın Preşova bölgesinde yaşayan Arnavut asıllı Müslüman aile bebeklerinin rahatsızlığı için çareyi Türk doktorlarında arıyorlar.

Önceki gün Sırbistan’dan Edirne’ye gelerek Selimiye Devlet Hastanesinde kontrolleri yapılan 2 yaşındaki minik kız çocuğu Tana’nın kalbinde problem olduğu ve daha detaylı bir inceleme için çocuk kardiyologları tarafından görülmesinin uygun olduğunu düşünen doktorlar Tana isimli bebeği İstanbul’da bulunan Kamu Hastaneleri Birliğine bağlı Mehmet Akif Ersoy hastanesine sevk ettiler.

Yapılan tetkik ve incelemeler neticesinde minik bebeğin kalbinde delik olduğu ve kan akışında problem yaşandığının görüldüğü ortaya çıktı.

Yaşadıkları bölgede maddi imkansızlıklar içinde olan ve Sırbistan’da tıbbi yeterlilik olmamasının yanında Müslüman oldukları için Sırp doktorlara güvenemediklerini belirten aile; daha öncede bir çocuklarını aynı rahatsızlıktan dolayı kaybettiklerini ve bu yüzden Türkiye’ye geldiklerini ifade etti.

Minik Tana’nın babası Arnavut asıllı Sırbistan vatandaşı Burim Sabedini, Türkiye'de gösterilen ilgiden çok memnun olduklarını belirterek “Benim 3 tane çocuğum var. Bir tane oğlum 9 aylıkken kalp rahatsızlığından dolayı vefat etti. Biz Sırbistan'da çok kötü şartlarda yaşıyoruz. 2 odada 10 kişi yaşıyoruz. Buraya kadar geldik Türk devletine teşekkür ediyoruz. Edirne'ye de teşekkür ediyoruz. Hastane yönetimine çok teşekkür ediyoruz”dedi.

Minik Tana için Sırbistan’da kampanya düzenlediğini ve buna Türk Arnavut derneğinin öncülük ettiğini belirten Baba Burim “biz orada çare bulamayacağımızı anladık ve onun için buralara düştük.Orada bir kampanya başlatıldı ve destek gördük.Ancak tedavi konusunda yeterince gelişmiş değil”şeklinde konuştu.

Yardım konusunda gerekli desteği sağlayan Türk - Arnavut Dostluk Derneği Başkanı Kani Nalbani ise, Güney Sırbistan'dan Preşova Belediyesi'nden geldiklerini belirterek, "Bizim bu hasta olan küçük kızımıza oralarda biz bir çare bulamadık ve buraya geldik. Allah razı olsun, Devlet Hastanesi'nden yeşil ışık aldık ve buralara geldik. Geldik ve çok iyi ağırladılar, dertlerimize herkes kendisininmiş gibi ortak oldu. Küçükçekmece Mehmet Akif Ersoy Hastanesi'nde eko yaptırdık. Haftaya kısmetse bir anjiyo yapacağız ve ondan sonra doktorlar aralarında anlaşırlarsa bir ameliyat olacak kısmetse. Tana'nın sağlığına kavuşması için bir yardım kampanyası başlatmıştık Preşova'da, sağolsunlar yardımcı oldular" dedi.

Yaşanan süreci değerlendiren Edirne Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Mustafa Özdemir ise Tana'nın sağlığına kavuşması için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyledi. Tana'nın 2 gün önce Türk - Arnavut Derneği sayesinde kendilerine ulaştığını ifade edem Op. Dr. Özdemir, "Yapılan değerlendirme sonucunda Tana'da konjonital bir kalp hastalığı olduğu saptandı. Sonrasında yapılan ileri tekniklerinde halk arasında bilinen dille kalbinde delik olduğu ve aynı zamanda pulmoner arter dediğimiz kalpten kanın çıkışını sağlayan akciğerlere ulaşmasını sağlayan damarda bir oluşmama artrezi dediğimiz bir eksikliğin olduğu saptandı. Sonrasında yapılması gereken şey bu hastalığın anatomik hastalığın düzeltilmesi için bir ameliyat gerekiyor. Ancak bu ameliyat öncesinde mutlaka ve mutlaka anjiyografi dediğimiz, damarların görüntülenmesini sağlayan bir inceleme yapılması gerekiyor. Bu incelemenin ardından yapılacak olan ameliyatın tam olarak adı konulup yapılması gerekli olan şeyler planlanacak ve sonrasında hastamız inşallah sağlığına kavuşturulması için ne gerekiyorsa elden gelen her türlü imkan seferber edilip gereken yapılacaktır" dedi.

Minik Tana’nın şimdilik Selimiye devlet Hastanesinde müşahede altında tutulduğu ve önümüzdeki günlerde İstanbul’a giderek anjiyosunun yapılacağı çıkacak sonuç doğrultusunda ise ameliyata alınması bekleniyor. 


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30