banner78
banner25

Jandarma timleri denetimdeydi!
Edirne İl Jandarma Alay Komutanlığına bağlı ekipler dün gece otoban turnikeler mevkiinde uygulama yaptılar.
Belli gün ve aralıklarla yaptıkları uygulamalarda dün turnikeler mevkiine pusu atan Jandarma ekipleri çok sayıda araç üzerinde inceleme yaparak tehdit oluşturacak unsurlar başta olmak üzere sürücüler üzerinde de inceleme yaptılar.
Kentte bulunan 11 ayrı noktada aynı anda yapılan uygulamaya 85 personeli ile katılan Jandarma ekipleri Kurban bayramının yaklaşması ile son günlerde mıntıkalarında yaşanan küçükbaş hayvan hırsızlıklarına da denetim getirmeyi amaçlayan ekipler kapalı kasa araçlar başta olmak üzere ticari araçlar ve tır araçları üzerinde aramalarını yoğunlaştırarak illegal faaliyetlere göz açtırmadılar.
Özellikle insan tacirlerinin rağbet ettiği göçmen kaçakçılığı üzerinde sınıra yakın noktalarda pusu atan ekipler bu noktalarda da çok sayıda aracı inceleyerek sürücüleri ve araç içinde bulunanların kimlik tespitini yaparak sorgulama yaptılar.
Narkotik detektör köpeği ile patlayıcılar konusunda uzman olan elçi ve fıstık isimli köpekleri ile arama yapan ekipler kayda değer bir unsura rastlamazken yolcu otobüslerinde yapılan incelemede pasaportsuz şahıslar gözaltına alınarak yabacılar şube müdürlüğüne gönderildiler.
Jandarma ekipleri denetimlerinde geçtiğimiz aylarda envanterlerine yeni katılan kapan adını verdikleri sistemi de kullandılar.
Uygulama öncesinde düzen alan ekipler araçların kenara çekildiği alanın 20 metre açığına yol üzerine kapan kurarak görevlisi ile birlikte hazır durumda beklediler.
Daha önceleri kurulan kapanlardan farklı olduğu görülen sistem kullanılan çivili kapanlardan farklı. “Dur” ihtarına uymayarak kaçmaya çalışan araç yapılan uyarı sonrasında ileride kurulu kapan tarafından kıskıvrak yakalanıyor.
Sürücü ve yolcular açısından tehlike oluşturmayan kapan, teknik olarak, içi delikli küçük iğnelerden oluştuğundan lastiğe batması neticesi ortalama 300- 400 metre bir mesafede lastik havalarının tamamen boşaltılması ve aracın güvenli bir şekilde durdurulmasını sağlıyor. Bu şekilde ekipler ateş etmeden ve fazla bir kovalamaca yaşanmadan şüphelileri yakalayabiliyorlar. Yol kapanı uzun teknik incelemeler ve deneyler sonucu araçları devirmeden, lastikleri yarmadan ve kişilerin vücut ve hayat bütünlüğünü tehlikeye atmadan istenilen sonuca ulaşmak amacıyla tasarlanmış, mevcut yapısı itibariyle hafif otomobil ve minibüs tipi araçlara yönelik kullanılabiliyor.


 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30