banner78
banner25

İyi niyeti suiistimal mi?

Edirne’de yayın yapan yerel bir gazetenin haberine göre 6 Nisan 2013 tarihinde Cam kırığı hastalığı olan iki kardeşi evinde ziyaret eden Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in verdiği sözü yerine getirmediği iddiası Ak partilileri harekete geçirdi.

Şükrüpaşa mahallesinde oturan ve doğuştan cam kırığı hastalığına yakalanan iki kardeşin Bakan ziyareti sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’den akülü araba istemeleri üzerine Bakan Şahin’in Vali Hasan Duruer’e talimata vererek gereğinin yapılmasını söylemesine rağmen aileye araba verilememesi yerel gazetenin haberi sonrasında konunun yine gündeme gelmesine neden oldu.

Gazetenin haberine göre cam kırığı hastası olan çocuğun ailesi Bakan Fatma Şahin’in verdiği sözü yerine getirmediği için Edirne Belediyesine konuyu ilettiği ve belediyenin mağdur olan ailenin iki çocuğuna akülü araba alımını gerçekleştirdiği iddia ediliyor.

Yaptığımız araştırmada yardıma muhtaç olduğu iddia edilen aile ve çocuklarının söz konusu hastalık ile ilgili SGK nın akülü araba alımı konusunda ödeme yapabilmesi için üç doktorun rapor onayı gerektiği ve bahse konu raporda da çocukların akülü arabayı kullanması durumunda herhangi bir çarpma anında kemiklerinin kırılabileceğinin belirtildiği ancak özürlü, bedensel engelli raporu alarak konuyu Vali Hasan Duruer’e ilettikleri ve sonrasında ise ailenin akülü araba yerine kendilerine 2013 model binek türü bir araç almak istediklerinin ortaya çıkması sonrasında akülü araba alım işinin durdurulduğu belirtildi.

Verilen rapor doğrultusunda bedensel engelli oldukları için sıfır kilometre bir araba alan ailenin söz konusu raporu kullandıkları,ancak çocuklar için araba alım yoluna gitmediklerinin ortaya çıkması üzerine Belediye’nin kapısını çalarak buradan da akülü araba aldıkları anlaşıldı.

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz yetkililer, ailenin çocukların ihtiyaçlarına yönelik araç alımı yapmadıkları, kendilerine yönelik olarak bir araç alımı yaptıklarının anlaşıldığı, doktorum olumsuz raporuna rağmen çocuklara belediye tarafından verilen akülü arabaları kullanmalarının da doğru olmadığı ifade edildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30