banner137
banner25

İstanbul'un iftarında İstanbullular vardı!
İki yıldır Ak Parti İstanbul İl Teşkilatı ve Edirne İl Teşkilatı tarafından organize edilen Saraçlar caddesi iftarında yaklaşık 5 bin kişiye iftar yemeği verildi.

Sağlık Bakanı Dr.Mehmet Müezzinoğlu ve İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun da katıldığı iftar yemeğinde konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin Saraçlar caddesinde iftar yemeği verdirmek istememesini eleştirdi.

Ramazan ayı boyunca her akşam bir başka mahallede iftar yemeği veren Ak Parti Edirne il teşkilatı iftarların en görkemlisini Kadir Gecesine denk gelen Cumartesi akşamı Saraçlar caddesinde verdi.5 bin kadar kişiye sofra kuran ve Saraçlar caddesini adeta açık hava restoranına çeviren organizasyonda tam anlamıyla siyasi şov yapıldı.

İftar yemeği sonrasında konuşan Bakan Mehmet Müezzinoğlu “Biz birbirini seven, birbirini kucaklayan, birlik ve beraberlikten kuvvet doğduğuna inanan, milli iradenin hak ve hukukunu merkeze koyan bir anlayışın mensuplarıyız”diyerek geçmiş yıllarda milletin iradesine karşı konulduğunu ve iradenin ve halkın oylarının yok sayıldığını ifade etti.

Müezzinoğlu konuşmasında “70'li, 80'li, 90'lı yıllarda bunu başarıyla uyguladılar ama 2000'li yıllar geldiğinde, hele hele 2002 yılında AK Parti kurulduğunda, bu milletin huzuruna geldiğinde net ve tek cümle söyledi; bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedi. Millet ne derse o olacak ve öylede oldu”dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin iftar sofrasının Saraçlar caddesinde kurdurmak istememesi konusuna da değinen Müezzinoğlu “Kapalı kapalar ardında bu iftarı izleyenler, geçen sene bu iftarın ardından kalan çeri çöpü toplatmayacağını söyleyen, Medyanın huzurunda toplantı yapıp eleştireceğim diyen bu şehrin başkanı çeri çöpü toplatmayacağım diyorsa, Edirne sinekten de kurtulamaz, çöpten de kurtulamaz. Eğer Edirne medeniyet istiyorsa, temizliği, çöp alanlarını, halkı kucaklamayı, milletin değerlerini başaranlarla ancak medeniyeti, gelişmeyi ve çağdaşlığı yakalayacaktır”dedi.

Düzenlenen iftarda iftar duasını yaptıran hocanın da İstanbul’dan gelmiş olması dikkat çekti.

Öte yandan İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun korumaları ile görevini yapmaya çalışan gazeteciler arasında gerginlik yaşandı.İl Başkanı Aziz Babuşçu’nun konuşmasını görüntülemek isteyen gazetecileri bulundukları yerden zorla indirmek isteyen ve hakaret ederek tehdit eden korumalar daha sonra Edirne İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Güvenlik şube görevlilerin devreye girmesi ile oradan uzaklaştırıldılar.

Kurulan iftar sofrasında çorba, pilav, etli patates ve meyve suyu ikram edilirken çok sayıda kişi sofralarda Edirneli olup olmadığını meraklı gözlerle aradı.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30