banner78
banner25

İriş “Ak parti orta doğunun BOP taşeronudur!“

Saadet Partisi Genel Başkan yardımcısı Mustafa İriş düzenlediği basın toplantısında Ak partinin genel politikalarını değerlendirerek eleştirilerde bulundu.

Saadet partisi Edirne İl Binasında basın ile bir araya gelen Genel Başkan yardımcısı Mustafa İriş 11 yıllık AKP iktidarının çok özet bir değerlendirmesini yapmak için bir araya geldiklerini ve bu değerlendirme neticesinde yaklaşan yerel seçimlere ışık tutmaya çalışacaklarını kaydetti.

Ak Partinin seçim kampanyaları başta olmak üzere göreve geldiği günden buyana uygulamaya çalıştığı politikaların Erbakan Hükümeti döneminde yapılmak istenen yatırımların devamı olduğunu anlatan İriş “Bu gün AK Partinin her seçim kampanyasında ballandıra ballandıra övünüp durduğu, duble yollar, havaalanları, hızlı tren, sağlık yatırımları vs. gerçekte hep Milli Görüş’ ün projeleridir”diyerek o dönemde yapılan ve Erbakan hükümetine ait olan bir kitabı göstererek “Elimdeki kitap Sayın Başbakan’ ın başucu kitabıdır. Eğer Refah-Yol Hükümeti yıkılmasaydı biz bunların çok daha fazlasını 10 sene önce tamamlamış olacaktık. Hem de yolsuzluk şaibelerine maruz kalmadan”dedi.

Ekonomik gidişin iyi olmadığını verdiği çarpıcı örneklerle aktaran İriş Ak parti hükümetinin cek-caklarla vaatler verdiğini ancak rakamlara bakıldığında bunların mümkün olmadığını ifade etti.İriş açıklamasında "Şimdide ekonomiye genel bir bakış yapmak istiyorum. Her vatandaşı yakından ilgilendiren 2014 Bütçesi’nde ne görüyoruz?Öngörülen Bütçe açığı 30 Milyar TL., Faize Ödenecek 52 Milyar TL., Öngörülen Cari Açık 55 Milyar $’dır. Bu bütçeden işsizliğe, geçim darlığına çare çıkmaz. Bu bütçeden tarıma, esnafa, işçiye, memura bir hayır gelmez. Gelir dağılımı dengeleri daha da bozulur” dedi.

Dış politika konusunda da Ak Parti Hükümetinin başarısız olduğuna değinen İriş “Küresel güçlerin, İslam Birliğinin kuruluşuna engel olmak için yazdığı Büyük Ortadoğu projesinin (BOP) taşeronluğunu yüklenen AKP Hükümeti ülkemizin dış politikalarını Ortadoğu da; İran, Irak, Suriye, Libya, Mısır ve Filistin’de iflasın eşiğine getirmiştir. Türkiye NATO ve AB güdümünde olduğu sürece şahsiyetli dış politika üretmesi mümkün değildir” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30