banner137
banner25

İnce “30 Mart seçimlerinde Cumhuriyet evlatları yarışacak”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Muharrem İnce,CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan’a destek olmak üzere Edirne’ye geldi.Partisi tarafından görevlendirilen ve Trakya turu kapsamında ikinci durak olarak Edirne’ye gelen İnce, Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerinde partilerle bir araya geldi.

Planlanan programa göre iki ayrı noktada halka hitap edecek olan İnce havanın yağışlı olmasından dolayı programını kapalı alan olan Sanayi Sitesi Sosyal Tesislerine aldı.Kalabalık partili grubu tarafından karşılanan İnce salondakilerden büyük destek aldı.

İnce konuşma yapmak için geldiği kürsüde yine her zaman olduğu gibi hedefine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı aldı.Son günlerdeki kaset skandallarına dikkat çeken İnce; “bunlar Müslüman adamlar. Kesin, şahitlik ederim. Yatak odasında kasa var, dolar var, avro var, para sayma makinesi var. Müslüman adam haram paraya el sürmez, makine ile sayar.Bunlarda böyle Müslüman” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce,telefon kayıtlarından ortaya çıkan konuşmalarda Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan’ın konuşmalarının büyük bir sorun olduğuna dikkat çekerek  “Oğlanla konuşuyor. Sabah 08.00. 'Oğlum sıfırladın mı?', 'Yok baba' diyor. Ali’ye, Faik’e, eniştene, amcana, dayına ver. Dağıtıyor, dağıtıyor bitmiyor para. Çocukken annem beni gönderirdi bakkala. Gazyağı al derdi. Artan 5, 10 kuruşla kendine sakız al derdi. Bu artan para ile kendine villa alıyor. Dağıtmış, dağıtmış geriye kalmış 30 milyon avro. 30 milyon avro 90 trilyon yapar. Ben fizik öğretmeniyim. Matematikten anlarım. Her biri 200 liralık banknot olsa, 100 tane 200 lirayı getirsek lastiklersek. Böyle demetlerden tam 4 bin 500 demet yapar. Bir demeti yüz gram gelse 450 kilogram yapar. Yüz liralıklardan yapsak 900 kilogram yapar. Hani muhacirler derler ya 'Eşek yükünle götürdün beya' der ya. Eşek yükü filan değil. Eşek 900 kilogramı taşıyabilir mi? Kamyon yükü ile götürdüler.” şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinin Ak Parti ile CHP arasındaki bir seçim olmadığını belirten İnce “30 Mart'ta olacak olan şudur. Bir yanda bakan evlatları öbür yanda vatan evlatları. Birinci seçim bu. Yani bir yanda ayakkabı kutularından dolar fışkırtanlar, yatak odalarında kasa biriktirenler, kamyonla para çalanlar bir yerde. Bu ülkenin namuslu vatandaşları da bir yanda olacak. Seçim bu, yoksa bu seçim ampulle, altı okun yarışı değil. Bu seçim AKP ile CHP'nin yarışı değil. Bu ülkede soygun yapanlarla, rüşvet alanlarla, 700 bin liralık saati hediye kabul edenlerle, yatak odasından dolar fışkıranlarla Cumhuriyet'in evlatları yarışacak. Sadece CHP'liler değil. Onun için hepimiz tartışmaları bir kenara bırakacağız”dedi.

Yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek Cumhuriyet Başsavcılarının ne iş yaptığını soran İnce “Türkiye'de bir Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı var değil mi' Ne iş yapar bu adam? Bu kadar her şey gün yüzünü çıkmış kardeşim, bu tapeleri inceleyecek. Bunlar sahtemi gerçek mi diye bakacak. Bir savcı, bir hakim yok mu bu memlekette yahu? Öldü mü bu yargı bu kadar ya, ne iş yapar bu adamlar? Nerde bu Cumhuriyet Başsavcısı? Bostan korkuluğu musun sen? Bize fezleke göndermesini biliyorsun. Fezleke şampiyonlarından birisiyim ben. Herhalde ben bir, Kamer Genç iki oluyor. Her hafta geliyor bir tane. Bunlardan korkacak halimiz yok.Sakarya’ya gittim Milletvekilimize yardımcı olmak için.Konuşmam sonrasında fezleke göndermişler.Fezlekede aynen şöyle yazıyor. “Muharrem ince hükümeti yıpratıcı konuşmalar yaptı” diyor.Yahu dedim ki “ne yapacaktım dövecekmiydim!”Meclis kürsüsüne çıktım ve dedimki; “bak savcı!Benim senden korkacak halim yok.Ben bir Allah’tan korkarım birde babamdan korkarım.O fezlekeyi düzgün yaz.Ben hükümeti yıpratmak istemiyorum.Ben hükümeti yıkmak istiyorum yıkmak dedim”şeklinde konuştu.

Başbakan RecepTayyip Erdoğan’ın yanşan olayların ardından kaçma ihtimalinin bulunduğunu belirten İnce “ben bu gece Edirne’ye niye geldim biliyormusunuz?Edirne sınır bölgesi.Gece sokakta dolaşırken Recep Erdoğan’ı görürseniz yahu benziyordu falan demeyin.Polise haber verin kaçacak.Şansı yok”dedi.

Son yıllarda yaşanan gelişmelerin endişe verici olduğunu ifade eden İnce “Eğer bu ülkede Atatürk ve İsmet İnönü'ye iki ayyaş diyorsa bu adam, biz hala bu adamları yıkamıyorsak, Türkiye'nin burçlarına altı oku dikemiyorsak, Atatürk bize hakkını helal etmez. Eğer bu adam katile 'sayın' Öcalan, şehitlerimize 'kelle' diyorsa biz adamı hala yıkamıyorsak, sen, ben kavgası yapıyorsak, hala sen olacaksın, ben olacaksın derdine düşüyorsak biz Atatürk'ten helallık alamayız. Biz şehitlerimizden, İsmet İnönü'den, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten helallık almak istiyorsak bunun birinci ayağı 30 Mart. 30 Mart'ta Recep (Edirne adayı Recep Gürkan) nasıl bir hata yaptığını anlayacak. Biz bakan olacağız o belediye başkanlığında kalacak. Genel Başkan talimat verdi, ben bilmem. Ben Ankara'dan kıvırdım sende kıvırsaydın. Sen görürsün, il sınırında karşılarsın beni. Karşıladı gerçi ama bakan olunca daha şatafatlı karşılarsın”dedi.

 

Program sonunda Edirneli bir market sahibi olan Yaşar Varel tarafından Muharrem İnce'ye bir ayakkabı kutusu hediye edilmek istendi.Ayakkabı kutusunu alan İnce içinden iki kalıp Edirne peyniri çıktığını görünce “Ankara’daki Recep’in kutusunda ne çıkıyor, Edirne’deki Recep'in (Gürkan) kutusunda ne çıkıyor.” dedi.

CHP Edirne Belediye Başkan Adayı Gürkan ise, “Bizim kutulardan bu çıkıyor. Dolar çıkacak değil ya! Üreticinin, emekçinin, yurtseverin kutusundan alın teri ile ürettiği peynir çıkıyor, Edirne peyniri.” Şeklinde konuştu.



banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30