banner78
banner25

İmza kampanyası başlattılar

Mısır'da idam cezasına çarptırılan ve dosyaları istişari karar için Devlet Müftüsü'ne gönderilen 529 kişi için Edirne’de imza kampanyası başlatıldı.

İdam cezasının infazının gerçekleştirilmesi konusunun Mısır Baş müftüsü Allam’ın elinde olduğunu bilen kamuoyu çeşitli eylemler yaparak idamın iptali için destek arayışında bulunurken bir destek eylemi de Edirne’den geldi.

Edirne Rabia Platformu tarafından bugün Saraçlar caddesi üzerinde yapılan basın açıklaması ile başlatılan imza kampanyasına Edirneliler tam destek verdi.

İmza kampanyası öncesinde açıklama yapan Edirne Rabia Platformu basın sözcüsü Cihat Veysel Aki yaşanan sürecin politik bir şov olduğunu belirterek; “askeri rejim,muhalefeti ortadan kaldırmak  için idam cezasını bir araç olarak kullanıyor.Eğer dünya sesini yükseltmezse Mısır ve dünya için bu mesele çok tehlikeli sonuçlar doğuracak.Şiddet döngüsünü durdurmak ve hayatları kurtarmak için tüm Türkiye’de Rabia platformu olarak imza kampanyası başlattık”açıklamasında bulundular.

Sembolik olarak kurulan darağacını Saraçlar caddesindeki stantlarının yanına getiren gençler bazın açıklamasının ardından imza kampanyasını halka açtılar. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30