banner78
banner25

İmam şaşırttı!
Unesco’nun Dünya Kültür Mirası listesine aldığı Mimar Sinan’ın eşsiz eseri Selimiye camii, tüm şehveti ile görenleri hayrete düşürürken, tanıtım konusunda yaşanan eksiklikler her geçen gün dikkat çekiyor.
Özellikle camide görev yapan din adamlarının bilgi eksikliği ilk dikkat çeken unsurlar arasında yer alıyor.Bulgaristan’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı Margarita Popova’nın Edirne ziyareti sırasında yaşananlar bunun en somut göstergesiydi.
Ziyaret için geldiği Edirne’de Selimiye camini gezen ve cami hakkında bilgileri Bulgaristan Cumhuriyeti Edirne Konsolosu Lubomir Popov’dan almaya çalışan Bayan Popova cami imamı bir süre sonra eşlik edebildi.
Cami görevlisinin bir ülkenin Cumhurbaşkanı yardımcısının yanına üzerinde kıyafetleri olmadan gelmesi eleştiri konusu oldu.Gazetecilerin bir anda hedefi haline gelen cami görevlisini uyaran gazeteciler “cami görevlisi olduğunuz belli değil.Gidip üzerinize kıyafetlerinizi giyin”dediler.
Kısa bir süre içinde kıyafetlerini giyerek Bulgaristan’ın Cumhurbaşkanı yardımcısı Margarita Popova’nın yanına tekrar gelen görevli daha sonra bazı bilgiler vermeye çalıştı.Eşssiz eseri anlatımdan da yoksun olduğu görünen imamın yabancı dil dahi bilmediği ve cami hakkında da yeterli bilgi ve donanıma sahip olmadığı anlaşıldı.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30