banner137
banner25

İlk müdahale önemli!

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren antrenörler aldıkları temel ilk yardım semineri ile insanların hayata tutunmaları için ilk adımı attılar.

Sporun sağlık olduğu gerçeğinin yanı sıra sporda meydana gelebilecek ani sağlık problemlerine karşı kişiye hayata bağlamak adına yapılacak ilk müdahalenin önemli olduğundan yola çıkan Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü antrenörleri Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Temel İlkyardım Eğitimi programına katılarak sertifikalarını aldılar.

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Erhan Turhan,Acil Tıp Teknisyeni Esin Uzun, Acil Tıp Teknisyeni Derya Altuntaş tarafından verilen seminere katılan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü personeli bugün düzenlenen törenle sertifikalarını Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak’tan aldılar.

Uygulamalı gösterinin yapıldığı sertifika töreni öncesinde konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat Ocak ilk yardımın önemine değinerek kurum olarak 20 kişide bir olması gereken Temel İlk yardım eğitiminin kendi kurumlarıncada alındığını belirterek “kurumsal anlamda sürekli öğrenmeye açık bir kurumuz.Daha önceleride sürekli eğitimler verdik.Biz spor yaptıran ve gençlerle çalışan,hinterlandı  gençlik olan bir kurumuz.Bu anlamda sürekli gençlerle birlikte olduğumuz için ve onlarla sürekli aktiviteler yaptığımız için ilk müdahaleyi yapabilecek yetkinliğe sahip olmamız gerektiğini düşündüğümüzden bu etkinliği düzenledik”diyerek bu etkinliği düzenleyen ve katılanlara teşekkür etti.

Konuşmanın ardından konu mankenleri üzerinde uygulamalı bir şekilde kalp krizi geçiren bir hastaya ilk yapılması gerekenler gösterildi.

Uygulamalı eğitimin ardından kursa katılan antrenörlere sertifikaları verildi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30