banner78
banner25

İki yumurtadan birisi kırılacak
Bu yıl 652 ncisi düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar yağlı Güreşlerinin iddialı isimlerinden Recep Kara sahada ki güreşlerin kıran kırana geçtiğini belirterek “iki yumurtadan biri kırılacak.Bu sahalarda 3 altın kemer yandı.Demek ki güreşler kıran kırana geçiyor”dedi.

2004-2007 ve 2008 yıllarının Başpehlivanı Recep Kara yaptığı açıklamada güreşlere çok iyi hazırlandığını ve bu yıl tek hedefinin birincilik olduğunu belirtti.İki aydır kampta olduklarını belirten Kara “iki aydır kamptayız.Bu yılda hedefim birincilik ve altın kemer.İki yumurtadan biri kırılacak.Burada hereksin hedefi birincili ama benimde hedefim birincilik”dedi.

Sporda doping kullanılması konusunda değinen Recep Kara “doping sadece güreşte değil sporun bütün branşlarında bir illet ve hastalık.Buna bankalığımız en iyi ve ciddi şekilde önlem alması gerekiyor.Çok bilinçsiz şekilde ilaç kullanımı mevcut.Şu anda miniklerden mesleğinin zirvesine gelmiş arkadaşlar bile buna tenezzül edebiliyor.Bu bizim canımızı ister istemez sıkabiliyor.Bir kangren var ortada.Buna spor bakanlığı olarak el atılması lazım.Çocukların geleceği kararıyor.Yarın öbür gün sağlığımız bozulduktan sonra neyleyim ben öyle şampiyonluğu”dedi.

Bu yıl Kırkpınarlarda 10 ncu yıl güreştiğini ifade eden Kara iki yıldır Antalya bölgesinden Ali Gürbüz ile final yaptığını belirterek “Bir yıldır iyi çalışıp iyi hazırlandım.Eksiklerimizi tamamladık.Bir kaç gün sonra Türkiye’nin başpehlivanı belli olacak.İnşallah hayırlı olur ve kazasız belasız iyi bir Kırkpınar geçer”şeklinde konuştu.

Kırkpınar güreşlerine ilişkin sitemlerini ileten ve Gürbüz ile aynı düşüncede olan Recep Kara başpehlivanlık güreşlerinde başa güreşen pehlivan sayısının çokluğundan yakınarak “70 tane başpehlivan oldu ve sayı çok arttı kalitede düştü.Başa güreşen başpehlivan arkadaşların mesela 45 yaşında şu an güreşecek arkadaşımız var.Daha önce derece yapmış Kırkpınar’da ilik 32 ye girmiş pehlivan arkadaşlarımızın gelip burada mücadele etmesi daha iyi olur.Kalabalık olduğu için şu anda çok sıkıntı var”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30