banner78
banner25

Her okula bir polis!
Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan düzenlediği basın toplantısında “her okula bir polis” olacağını belirtti.

2013-2014 eğitim ve öğretim yılının başladığı şu günlerde öğrencilerin suçlardan uzak tutulması ve öğrenimlerini gören çocukların okul önlerinde ilgisiz kişilerle ilişkilerinin kesilmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması yönünde Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın işbirliği ile “Güvenli Okul Güvenli Eğitim” projesinin başlatıldığını belirtti.

Tüm ülkede uygulanacak olan proje kapsamında görevli polis memurları başta olmak üzere, emniyet amiri ve müdürler iğle bir araya gelerek absının karlısına çıkan ve sorulan soruları cevaplayarak proje hakkında bilgi veren Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan

Ülkenin geleceğinin gençlerde olduğunu belirtti ve onları korumakla ülkeninde korunacağının bilinmesini istedikleri için böyle bir projeyi başlattıklarını kaydetti.

“Okul içerisinde polis olmayacak” diyen Ceylan “Güvenlik personelimizin okul içerisindeki herhangi bir etkinliği söz konusu değil. Sadece okul yöneticileri, okul aile birliği ve nöbetçi öğretmenlerle işbirliği içerisinde olacak.Görevlilerimizin telefonları okul müdürlerine verilecek ve şüpheli bir durumda bu telefonlarla derhal irtibata geçilecek" dedi.

Merkezde 51 okula sorumlu polis atayacaklarını belirten Emniyet Müdürü Cemil Ceylan “Her okula bir arkadaşımız görevlendirilecek. Bu arkadaşımızın görevlerini amirleri anlatacak. Orada nasıl bir faaliyet içerisinde olacak? Hangi konuları görüşecek? Okul idaresinden hangi isteklerde bulunacak? Güvenlik personelimiz üzerinden okulda emniyete bakan konuları değerlendireceğiz.”dedi.

Okulların açılmadan önce servis sürücülerini bilgilendirdiklerini ifade eden Ceylan, servislere yönelik denetimlerini aralıksız sürdüreceklerini açıkladı.

Okul çevrelerinde bulunan ve suça mehilli kişilerin barınak olarak seçtiği metruk binalar ile ilgilide çalışma yaptıklarını belirten Ceylan “biz binaların sahipleri ve belediye ile gerekli tedbirlerin alınması konusunda görüşme yaptık.Eğer bir önlem almazlarsa biz bu binaların etraflarını bir şekilde kapatacağız.Yaklaşan kış ayında mekan takımı diye tabir ettiğimiz kişilerinde üşümeleri durumunda bu binaların içinde ısınmak için ateş yaktıkları ve sonarsında binaların yandığını biliyoruz.Bunların önüne geçmek için çalışıyoruz”dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30