banner137
banner25

Hepsi yürekten okudu!

İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü kapsamında Edirne ve genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen şiir okuma yarışması 4 gün süren yarışmanın ardından sonuçlandı.

 3-4-5 Mart tarihlerinde İlkokul, Ortaokul ve Liselerarası Edirne Merkez'de şiir yarışmalarının düzenlenip birincilerin belirlendiği etkinlik kapsamında bugün Halk Eğitim Merkezi'nde Edirne genelinde ilçelerdeki okullardan katılan 26 öğrencinin şiir okuma yarışması vardı. 9 İlkokul, 8 Ortaokul ve 9 Lise öğrencisinin aralarında yarıştığı şiir okuma etkinliğinde ilkokul öğrencilerinin İstiklal Marşımız'ın 10 kıtasını da coşkulu şekilde okuması, izlemeye gelen ailelerini de duygulandırdı. Organizasyon'daki göze çarpan tek olumsuzluk ise öğrencilerin Türk Bayrağı'na bakarak okumak isterken sahnenin yanına asılan Türk bayrağına bakmak için sürekli eğilmesi oldu. Öğrenci velileri şiir okuyan çocuklarının ay yıldızlı bayrağı görerek ilham almasının çocuğu tetikleyici rol oynayacağını belirterek “yetkililer çocuklarımızın göreceği bir yere Türk bayrağı asmamışlar.Halk Eğitim merkezinin standart olarak astığı bayrak vardı ve bu bayrağımız çocuklarımızın göreceği bir yerde değil sahnenin yan tarafındaydı.Bu yüzden çocuklar bayrağımıza atfen seslendirdiği marşta ilham almak için buraya baktılarsa da bayrağımızı göremediler.Buna dikkat edilmeliydi”diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İlk ve Ortaokul'ların İstiklal Marşı'nı, Liselerin ise Safahad eserinden belirlenen bir şiiri okuduğu yarışmada birinci olan öğrenciler için 12 Mart Çarşamba İstiklal Marşı'nın kabul edildiği gün Halk Eğitim Merkezi'nde hem bir etkinlik düzenlenecek hem de birinci olan öğrenciler ödüllerini Vali Hasan Duruer'in elinden alacaklar.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30