banner137
banner25

Hepsi birer kıymet oldular!

75 yaşındaki Kıymet Peker adlı yaşlı teyzenin yeşil alan katline dur demek için oturduğu kepçenin önündeki eylemine İdare mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı vermesinin ardından mahalle halkı bugün düzenlediği piknik ile birlik ve beraberlik içinde olduklarını gösterdi.

Geçtiğimiz hafta başında inşaat ruhsatı aldıkları gerekçesi ile söz konusu alanda kazı hafriyat yapmak için iş makinelerini bölgeye getiren ancak mahalle halkının engellemesi ve yeni seçilen belediye başkanı Recep Gürkan’ın desteği ile iş makinelerinin uzaklaşmasını sağlayan mahalle halkı bugün düzenlediği halk pikniği ile yeşil alanına sahip çıktığını ve yeşil alanların insanlar için nedenli önemli olduğunu gösterdi.

Birinci Murat Mahallesinde oturan vatandaşların evlerinde yaptıkları hamur işlerini alana getirmeleri ile başlayan pikniğe çok sayıda diğer mahalle sakini de destek verdi.Edirne’nin çeşitli mahallelerinden gelen vatandaşların çay,simit,peynir,ekmek ve benzeri piknik malzemelerini alarak destek verdiği halk pikniğinde yere serilen kilimler üzerinde ve şezlonglar üzerinde piknik yapıldı.

Park alanının sembol ismi haline gelen ve bir anda ülke gündemine oturan 75 yaşındaki Kıymet Peker’in kardeşinin rahatsızlığından dolayı katılamadığı piknik etkinliğine mahallede oturan diğer yaşlı bayanlar destek verdi.

“Hepimiz bir Kıymetiz” diyen Nevin Uçan alanlarını geri kazanana kadar mücadele vereceklerini belirterek “bunu bize çok görmesinler burada.Sadece burası değil tüm yeşil sahaları yapmasınlar böyle.Gençlere bıraksınlar.Gençler yaşasın.Bizde gençliğimizi onlarla yaşayalım.Onlar eğlendikçe bizde eğleniyoruz.Bizim ev orada,onlar gece sallanırlar,oynarlar,eğlenirler.Bizde onlarla neşe buluyoruz.Biz hepimiz birer kıymetiz”dedi.

Mahalle halkı adına konuşan ve idare mahkemesine başvuruda bulunan emekli Albay ve Hukukçu Süleyman Sır ise; parklarını eski haline getirmek için hukuksal mücadele verdiklerini belirterek “buradaki amacımız yeşili korumak, birlik ve beraberliğimizi sergilemek,bir duruş sergilemek,bir irade sergilemek ve bunun bütün Edirne’ye örnek olmasını sağlamak.Bugün bunun için buradayız.Burada hiçbir siyasi düşüncemiz duruşumuz yok.Hiç bir ticari duruşumuz yok.Biz sadece yeşilden yanayız.Ağaçtan yanayız,doğadan yanayız.Parklarımızın,bahçelerimizin oyun alanlarımızın ranta kurban gitmesini istemiyoruz”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30