banner78
banner25

Hem gülüyor,hem yürüyor!
Geçirdiği trafik kazası sonrasında her iki ayağında kırıklar meydana gelen ve bu kırıklardan dolayı zor günler yaşayan Batı Trakyalı Eren İsmail (11) tedavi gördüğü Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde adım atmanın sevincini Edirne Valisi Hasan Duruer ile birlikte paylaştı.
Yunanistan’ın Gümülcine ili Çaymakıf köyünde yaşayan 11 yaşındaki Eren İsmail geçirdiği talihsiz kazada her iki ayağının kırılması ve tedavi anlamında yeterli alt yapının olmamasından dolayı zor günler geçirdi.Evinden okuluna servisle gittiği sırada araçlarının kaza yapması sonucunda okul servisinde bulunan beş öğrenciden birinin yaşamını yitirmesi ikisinin de ağır yaralanması ile sonuçlanan olay sonrasında hastaneye kaldırılan Eren tedavisinin sağlıklı yapılamamasından dolayı bir yıl boyunca zor günler yaşadı.13 Mart 2012 günü meydana gelen kazanın üzerinden geçen 7 aylık süre sonrasında Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif ve Gümülcine Başkonsolosu İlhan Şener’in girişimleri ile Edirne Valisinin Kurban Bayramının ikinci gününde gerçekleştirdiği ziyaret sonrasında konunun kendilerine iletilmesi ile başlayan süreçte Eren; Vali Hasan Duruer’in katkıları ile Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon merkezine getirtildi.
Burada yaklaşık 15 gün süren tedavinin ardından ayaklarının üzerine basmayı ve yürümeyi başaran E11 yaşındaki Eren İsmail’i bugün Edirne Valisi Hasan Duruer ziyaret ederek minik çocuğun durumu hakkında bilgi aldı.
Edirne Valisini karşısında gören Eren yatağından kalkarak Vali Hasan Duruer’i ayakta karşıladı.Gördüğü manzara karşısında şaşıran Vali Duruer Eren’in tekrar yürüdüğünü görmenin kendisini mutlu ettiğini belirterek “ailesi bizden Türkiye’de tedavi olup olmayacağı konusunda bizden ricada bulundu.Bizde kendisine bunun olabileceğini söyledik.Ve buraya tedaviye getirdik.Çocuğumuzun tekrar yürüdüğünü görmek bizleri çok mutlu etti.Meslek hayatımın en güzel günlerinden biri diyebilirim”şeklinde konuştu.
Öte yandan tedavi gördüğü süre içinde kendilerine Fizik Tedavi merkezinde yardımcı olan Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Derya Demirbağ Kabayel hastanın yaratarak tedavi edilmesi gerektiğini belirterek “böyle yaralanmalar cerrahi müdahalelerden sonra hastaların uzun süreli rehabilitasyon süreci ile hastaların eski fonksiyonlarını kazanmalarına sağlanıyor.Kendisini yürütebildik.Ancak tedavisi bitmedi.Omurgada eğrilik şeklinde ortaya çıkan bacak boyu farkına bağlı sorunlarımızı var.Bunuda aşmak için bir takım ayakkabı düzenlemeleri yapacağız”dedi.
Eren’in annesi Ayşe Mustafa ise oğlunun geçirdiği trafik kazası sonrasında iki ayağının da kırıldığını ve yürüyemez hale geldiğini belirterek yardımda bulunan yetkililere teşekkür etti ve eğitim ve öğretimine kaldığı yerden devam edeceğini belirtti.
Yüzünden gülümsemesi eksik olmayan Eren ise başarılı geçen tedavi süreci sonrasında artık değneklere ihtiyacı olmadan yürüdüğünü ve kendisine destek olan tüm ekibe teşekkür ettiğini belirterek “Valimizin geleceğini bana annemler söyledi.Bende hep umutla bekledim.Onlar geldi ve beni aldılar.Buraya geldim ve şimdi yürüyorum”dedi.
15 gündür tedavi gören Eren’in büyüyünce doktor olmak istediği ve özelikle ortopedi branşını seçmek istemesi kendisi ile ilgilenen görevlileri son derece mutlu etti.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30