banner78
banner25

HDP seçim bürosu açtı!

HDP, Halkların Demokratik Partisi eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel, seçim bürosu açmak için Edirne’ye geldi.Türkiye’nin en genç belediye başkan adayını tanıtarak seçim bürosu açan Tuncel, “halkların ve kültürlerin kardeşliği için yola çıktık” dedi ancak Roman havası çalan davul zurna ekibine “ben bu havayı bilmiyorum.Halay çek oynayalım”dedi.

Tahmis Meydanında bulunan partisinin seçim bürosu açılışı için Edirne’ye seçim otobüsü ile gelen HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel burada partililer tarafından karşılandı.Polisin geniş güvenlik öneli aldığı açılışta sıcak bir atmosferde karşılanan Tuncel yerel politikada kadının yeri ve öneminden bahsederek Edirne’ye 25 yaşında genç bir kadın aday koyduklarını ifade ederek, amaçlarının seçim almak değil seçimlere girerek iddialarını varlığını göstermek olduğunu kaydetti.

Seçim bürosu açılışı öncesinde konuşma yapan ancak uzun süre ses sistemi problemi yaşadığı için konuşmasında aksaklıklar meydana gelen Tuncel, konuşmasına megafon ile devem etti.

Tuncel, TBMM'ye girebilmek için büyük uğraş verdiklerini ve ancak bütçeden kendilerine bir ödenek ayrılmadığı için dayanışma sergileyerek seçimleri finanse ettiklerini söyledi.Türkiye’nin sürekli olarak sorunlarla boğuştuğunu ve halkların demokratik kardeşliği için silahları bırakabileceklerini söyleyen Tuncel “Bugün sorunların nedeni olanlar, Türkiye'yi asla değiştiremez, toplumsal sorunlara çözüm bulamaz. Özellikle son 30 yıldır yaşanan savaşın, çatışmanın son bulması için biz önemli bir noktada durmaktayız. Özellikle 2013 yılında Kürt halkı lideri Abdullah Öcalan'ın Amed nevrozunda ortaya koyduğu manifesto sadece Kürtler ve Kürdistan açısında değil, Türkiye açısından önemli bir süreci başlatmıştır. Artık Kürt sorunu açısından silahlar devre dışına bırakılabilir, demokratikleşebilir. Barış hepimizin ihtiyacı. Nevruzda ortaya çıkan barış, özgürlük, adalet ve demokrasi talebi, Gezi'de kendisine cevap bulmuştur. Gezi'nin de talepleri aynıdır”şeklinde konuştu.Öte yandan seçim sistemini eleştiren Tuncel "biz bölgelermizden bağımsız olarak aday olduk.Meclise girebilmek için 40 takla attık.Bunu başardıktan sonra meclis çatısı altında partileşerek yola koyulduk"dedi.
Konuşmaların ardından Tahmis Meydanı'ndaki seçim bürosunun açılışını yapan HDP Eş Genel Başkan Sebahat Tuncel çıkışta Roman davulcular tarafından karşılandı.Bahşiş alabilmek için zurnayı sürekli olarak Tuncel’in kulağına doğru üfleyen müzisyenler bir partili tarafından sürekli olarak uyarılması ve yakın temasta bulunmamasını söylemsi dikkat çekti. Roman havası çalan müzisyenlere  halay çalın diyen partili bir bayan,müzisyenlerin damat havası çalması ile “ben size damat havası demedim.Hlay çalacaksanız çalın çalmıyacaksanız bırakın”demesi ile halay çalmaya başlayan müzisyenlere tempo tutan Tuncel daha sonra kısa bir süre partililerle birlikte halay çekti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30