banner78
banner25

Havuzlara şebeke suyu!
Edirne Belediyesi tarafından kentin değişik noktalarına yapılan süs havuzlarına şebeke suyu kullanılması eleştiri konusu oluyor.

Hükümet ve Devlet politikalarında su israfına son verilmesi amacıyla çeşitli bilgilendirilmeler yapılırken Edirne Belediyesinin bu uyarıları dikkate almadığı ve kente içme suyu sağlayan ana borularından süs havuzlarına içme suyu akıttığı iddia ediliyor.

Süs havuzlarında yaptığımız incelemede havuzların bir çoğunda sirkülasyon pompasının çalışması için su haznesi olduğu ancak hazneye şebekeye bağlı borularda su aktarıldığı görüldü.

Konu üzerine yaptığımız araştırmada belediyenin havuzlara suyu tankerler aracılığı ile taşıdığı ancak suyun yosunlanmaması için şebeke suyunu sürekli olarak bu havuzlara aktardığı ifade edildi.Süs havuzlarında belli ilaçların kullanılması ve özelikle klorlama işleminin yapılması gerektiğini belirten kişiler “şebeke suyu klorlu olduğu için havuzlara şebeke suyu basılıyor.Şebekeden gelen su havuzun yosunlanma süresini uzatıyor.İlaç maliyetli olduğu için belediye atma taraftarı değil.Ancak alınan ilaçlar nereye gidiyor yada alınıyor mu,ona bakmak lazım”dediler.Yapılan havuzların uyduruk ve sistem yoksunu olduğunu iddia eden bazı kişiler “yapılan havuzlar sıradan havuzlar ve sızan su çok fazla.Bu yüzden israf bir o kadarda artıyor”dediler.

Havuzlarda büyük dinamolar var!

Öte yandan Edirne Belediyesinin su israfının yanında ciddi boyutta enerji sarfiyatıda yaptığını belirten ilgililer “kent içinde 50 ye yakın süs havuzu var.Bunlarda kullanılan dinamolar çok büyük ve güçlü.Belediyenin şu an için bildiğimiz kadarı ile 1 milyon 500 bin TL kadar elektrik borcu sadece havuzlardan var.”şeklinde konuştular.

Çiçeklere de şebeke suyu!

Kent içinde bulunan bulunan çiçeklerinde şebeke suyu ile sulandığını belirten ilgililer “su tasarrufu konusunda damlama sulama yöntemine geçtiler.Ancak burada kullanılan suda şebeke suyu.Yani su israfı hat safhada”dediler.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30