banner78
banner25

Hastanın fişini çekip onu öldürelim mi?

Trakya Üniversitesi Rektörü Prf.Dr.Yener Yörük düzenlediği basın toplantısında göreve geldiği günden bugüne geçen bir yıllık süreyi değerlendirdi.

Üniversitenin senato salonunda düzenlenen basın toplantısında hastanenin içinde bulunduğu durumdan bahseden Rektör Prf.Dr. Yener Yörük hastanenin kamuya olan borcunun 50 milyon TL civarında olduğunu belirterek her şeye rağmen hastalarına en iyi hizmeti vermeye çalıştıklarını söyledi.

Balkanların en büyük hastanesi olma özeliğini elinde bulunduran 1200 yatak kapasiteli Trakya Üniversitesi 50 milyon TL olan kamu borcuna rağmen hastalarını mağdur etmemek adına gerekli çabayı sarf etmeye devam ediyor.Yurt dışı başta olmak üzere İstanbul gibi Türkiye’nin büyük ve Edirne’ye yakın olan illerinden de hastaların rağbet gösterdiği Trakya Üniversitesi hastalarına ticari bakmadığını Rektör yener Yörük’ün sözleri ile açıkça ortaya koydu.

Türkiye’deki üniversite hastanelerinde olduğu gibi Trakya Üniversitesi hastanesinin de borcu olduğunu belirten Rektör Yörük; yaşanan durumun Tıp Fakültesi olan Üniversitelerin sorunu olduğuna dikkat çekti.

Yörük yaptığı açıklamada “biz acil gelen bir beyin ameliyatını yaparsak SGK fiyatlarına göre zarar ediyoruz.Biz ağır hastaları alıyoruz.Örneğin yoğun bakımda bir hasta yattığı zaman bize zarar yazıyor.Peki onun fişini çekip onu öldürelim mi?Biz kamu hizmeti yapıyoruz.Borç kamunun borcu.Trakya Üniversitesinin borcu değil.Yoğun bakımda her yatış zarar yazıyor.Her beyin ameliyatı zarar yazıyor.Ama biz bunu kamu adına yaptığımızı vurguluyoruz”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30