banner78
banner25

Halktan askere tam destek!

30 Ağustos Zafer Bayramı Edirne'de büyük bir coşku ile kutlandı.Yaz ayına denk gelmesi ve vatandaşların büyük bir bölümünün tatilde olmasından dolayı katılımın az olduğu gözlenen kutlamalarda askeri bando eşliğinde askeri birliklerin geçişi sırasında halkın alkış yapması e sonrasında askeri bandonun arkasından yürümesi coşkuyu doruğa çıkardı.

İlk program 09.30'da Atatürk anıtı önünde anıta çelenklerin sunulması ile başladı.Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla sona eren anıt programı saat 10.30'da Talatpaşa Bulvarı üzerinde düzenlenen resmi geçiş programı ile devam etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hiyadet Arı ve Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin protokoldeki yerini alması ve tören aracı ile askeri birlikleri ve halkı selamlaması ile başlayan program askeri birliklerin geçişi ile son buldu.

Askeri bandonun tören alanının terk etmeye başlaması ile yerini alan tören birlikleri ana cadde üzerinden Tugay Karargahına kadar yaya olarak yürüdüler.Bu sırada halkın bandonun arkasından yürümesi ve karargaha kadar uğurlaması büyük anlam taşıdı.Garnizona giren bandonun araksından vatandaşlar ellerindeki Türk bayrakları ile 7 den 70 e büyük alkış yaparak moral desteği vermeleri günün en önemlisi ayrıntısı olarak görüldü.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30