banner78
banner25

HALKI AÇIKÇA KANDIRIYOR!

Edirne Belediye Başkanı ve DSP Belediye Başkan adayı Hamdi Sedefçi halkı kandırmaya devam ediyor.

Piyasada dolaşan çok sayıda çakma anketin yanı sıra bazı manipülasyonlarla da halkın aklını çelmeye çalışan Sedefçi ortaya attığı yeni bir anket oyunu ile adeta halkı kandırdığını gösterdi.

Türkiye’nin önde gelen haber kanalı NTV’nin canlı yayın konuğu olarak İstanbul stüdyolarına giden ve burada “Seçim aktüel”adlı programın konuğu olan Ak parti adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen’in programında sunucunun konuşma öncesinde sadece ve sadece “Edirne adaylarına bir göz atalım” dediği açıkça görülürken Hamdi Sedefçi’nin birinci sırada olduğu yada yapılan anketlerde Sedefçi önde gibi bir cümleyi asla ve asla kullanmadığı görülüyor.

Günşen’in yaklaşık 12 dakika kaldığı canlı yayın süresinde sunucu konuşmasına “sohbetimize başlamadan önce bizim her zaman yaptığımız bir ritüelimiz var.seçim.ntv.com.tr adresinden rakiplerinizi sıralayacağız.Hemen ekranlarınıza gelsin.DSP olarak görülüyor.Şu an DSP’nin adayı Hamdi Sedefçi ama CHP’den seçime girmişti.Onu da hatırlatalım.Aday olma sürecinde Hamdi Sedefçi DSP’ye geçti.MHP’nin adayı Orhan Çakırlar olarak göze çarpıyor.Ak partinin adayı Ahmet Günşen’i görüyoruz”şeklinde devam ediyor.

Canlı yayın sonrasında sunucunun yaptığı tanıtımı Sedefçi birinci sırada gibi algılayan ve onu o şekilde yayımladıkları basın bülteni ile Edirne kamuoyuna yerel, görsel ve yazılı basın aracılığı ile duyurmaya çalışarak hem kurum adını kullanan hemde kurumu halkı kandırma yöntemine alet eden Sedefçi ve ekibinin çuvalladığı açıkça görülüyor.

Bahse konu siteden alınan fotoğraflara göre DSP adayı olarak görülen Sedefçi mevcut belediye başkanı olduğu gerekçesi ile ilk sırada yer alırken altında iddia edildiği gibi herhangi bir oy oranı ve yüzde oranı gibi bir rakamın yer almadığı,açıkça görülüyor.Seçim anketlerinin YSK’nın aldığı karar ve belirlediği tarih sonrasında yayınlanamayacağı bilinmesine rağmen söz konusu siteyi anket yapmış gibi göstererek halkı kandırma çabalarının devam ettiği açıkça görünüyor.

www.secim.ntv.com.tr adlı internet sitesine girildiğinde adayları isme veya parti adına göre sıralama seçeneği açıkça görülürken, o güne hasıl Sedefçi’nin adının sadece liste sıralaması olarak ilk sırada yer aldığı, ancak aradan geçen zaman içinde sitenin iddia edildiği gibi birinci sırada görülen Sedefçi’yi sekizinci sıraya aldığıda açıkça görülüyor.

Ulusal televizyon kanalı NTV’nin sitesinde Sedefçi taraftarlarını yayınladığı gibide  kurum logosu kullanılarak Sedefçi önde şeklinde bir ibaresininde bulunmadığı böyle bir şeyinde söz konusu dahi olamayacağı,birilerinin ekran kopyasını alarak bunu yaptığı açıkça görülüyor.

Habercilik ilkesi adına görevimiz kamuoyunu bilgilendirmek olduğu için böylesi bir durumu Edirne Haberci haber merkezi olarak araştırıp gerçekleri gözler önüne sermeyi bir görev bilmekteyiz.


banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30