banner137
banner25

Gürkan
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında çeşitli açıklamalarda bulundu.Lüleburgaz’da düzenlenen çiftçi mitinginden,tarihi taş köprülerin onarımına ve yurt dışından yapılan hayvan ithalatına kadar bir ok konu değerlendiren Gürkan Ak Partili yöneticilere yüklenerek “Başbakan yurt dışından hayvan ithalatı bitti diyor.Ancak Edirne’de ki il başkanı ve parti yöneticisi hala hayvan ithalatı yapıyor.Buna ne demeli”dedi.

Cumartesi günü Lüleburgaz’da düzenlenen ve kendileri tarafından yapılması Genel Merkeze önerilen tarım ve çiftçi mitingi hakkında konuşan Gürkan “mitingi bizim açımızdan oldukça olumlu ve geniş katılımlı geçti.Çiftçi gerçekleri artık görüyor.Sayın Başbakan dün Denizli’de bir mitingde konuşurken Genel Başkanımızın hayvancılık ile ilgili konuşmasına atıf yaparak artık biz yurt dışından hayvan ithal etmiyoruz.Kemal Kılıçdaroğlu’nun bundan haberi yok dedi.Ben Başbakana bu konuda tavsiyede bulunuyorum.Bunu en iyi öğrenmenin yolu buradaki partisinin il başkanı ile partisinin yine il yöneticisi olan Edirne Merkez süt birliği başkanı olan Mustafa Suiçmez’e sorabilir.Çünkü onlar doğrudan AK partinin çıkardığı kararnamelerle Ak partinin verdiği ithalat izinleri ile yurt dışından hayvan ithal ederek ticaret yapıyorlar ve para kazanıyorlar.Para kazanmalarına lafımız yok, ama hükümetin il başkanının hükümet partisinin il başkanının ve yöneticisinin Türkiye’de üreticiler varken yurt dışından hayvan ithal ederek bunu burada yerli üreticiye satması veya başka bir şekilde  değerlendirmesini kamuoyunun takdirine bırakıyorum”şeklinde konuştu.

 “Köprülerin karanlıkta kalması iktidarın beceriksizliği”

 Tarihi taş köprülerin onarımlarına ilişkinde açıklamalarda bulunan Gürkan onarımları tamamlanan ancak bugüne kadar bir türlü aydınlatılamayan köprülerin tamamen hükümetin beceriksizliğinden kaynaklandığını belirterek “köprülerin aydınlatılması ile ilgili üç tane soru önergesi verdim.Hep geçiştirdiler.Bugün geldiğimiz noktada hepimiz gelip geçiyoruz.O güzelim köprüler kop koyu bir karanlığın içerisindeler.Tabi bunlar ülkeyi yönetenlerin karanlığını yansıtıyorlar diye düşünüyorum ben”diyerek 7 yıldır bir tarihi köprüyü bitiremeyen iktidarın var olduğundan bahsetti.Gürkan “Saraçhane köprüsü 7 yıldır bitirilemedi.7 yıl bir köprüyü bitiremeyen iktidar Edirne’yi yönetecek.Buna kargalar bile güler”dedi.

“her gün üç yada dört arkadaş üye olacak”

Geçtiğimiz aylarda görevden alınarak yerine ataması yapılan ve kayyum olarak görev yapan Kızılay yönetimi ile ilgilide açıklamalar yapan Gürkan yönetim olarak üye kaydı yapmamalarının düşündürücü olduğunu ifade etti ve “ben Kızılay’da yaşanacak görev değişikliğini önceden söylemiş ve yerine kimin getirileceğini belirtmiştim.Metin Kıray ve ekibi görevden alındı ve yerine Kadir Çakay ve ekibi atandı.Biz bu haftadan başlayarak her gün üç yada dört arkadaşımızı Kızılay’a üye olamaya göndereceğiz.Onların kayyum heyeti olarak belli bir sürede genel kurul yapmaları gerekiyor.Yeterli sayıda üye yaptıktan sonra genel kurula gitme kararı alacaklar.Bu bir yöntemdir.Bunun etik boyutu tartışılır.Ancak biz arkadaşlarımızı oraya göndereceğiz”dedi.

Yapılan sünnet şölenine ilişkinde konuşan Gürkan sünnet şöleninde takılan altınların kaynağının açıklanmasının istedi.Sağlık Bakanının 29 adet altın taktığını ve bu altınların nedene geldiğinin açıklanmasını istediklerini belirten Gürkan “bu altınlar kimin cebinden alındı?Birinin cebinden de alınmış olabilir.Bu sayın Bakanda olabilir.Oradaki her hangi bir yöneticide olabilir.Yada herhangi bir kurumu aldı bu altınları?Bunun cevabını bütün Edirne halkı adına oradaki yetkililere soruyorum.Gerekirse bunu meclis çatısı altında da soracağız ve takipçisi olacağız”dedi.

Hayvan ithalatı olup olmadığını anlamak ve üreticinin sesini basın yoluyla duyurmak içinde Edirne Ticaret Borsası Canlı hayvan satış bölümüne giden Gürkan burada ki canlı hayvan satış seansını izledi.Canlı hayvanların kilogramlarının 2.5-3 TL gibi rakamlara gittiğini gören Gürkan “işte üreticimizin hali.Yurt dışından hayvan ithalatı yok diyorlar hala yurt dışından hayvan girişi var.9 TL ye alınan hayvanlar burada 2.5-3 TL’ye satılıyor.Başbakan bunu görsün”dedi.

Bir üreticinin “aklınıza şimdimdi geldik.Ayçiçeği fiyatları açıklanırken neredeydiniz? Canlı hayvan fiyatları nerelerde siz neredesiniz?”demesi üzerine Gürkan “biz buradayız.Ama Ak parti nerede?Bunu sormak lazım.Bu hesabı bize soracağınızı Ak partiye sorun”dedi.

Üreticinin sesinden sonra aydınlatılamayan ve açılması arap saçına dönen Saraçhane köprüsüne geçen Gürkan “8 yıldır bitirilemeyen bir köprü.Bir köprü yapamadınız,bitiremediniz.Bir köprüyü yapıp bitiremeyen iktidar bu kenti nasıl yönetecek?”dedi.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa suiçmez 10 yıl önce

gökhan kardeş , sayın vekilimiz yine gümdemde kalmak için üreticilerimiz aklına gelmiş bir şeyler konuşmuş. ben sayın vekilimize diyorum ki ! nerde isterse , sayın basın mensuplarının önüne çıkalım siz sorun biz hesap cevap verelim hayvancılıkla ilgili . her şeyi sorun bize . tabi birde sayın vekil köprünün önünde poz vermiş , ya 25 yıldır şehri yönetiyorsunuz ama hala osmanlının yaptığı köprülerden başka ulaşım alternatifi getirmedi sizin bay başkan , ben sizi aynı köprüde verdiğinşz paozu birde edirne çöplüğünde vermeye davet ediyorum . kısaca kardeş siz kendılerıne ıletın türkiye hayvancılığı ile ilgili hodri meydan yok öle boş beleş atmak ,ucuz siyaset bitti artık.

Avatar
Edirne'li @mustafa suiçmez 10 yıl önce

mustafa bey. vekil size net bir soru sormuş. başbakan hayvan ithalatı yok diyor. siz hayvan ithalatı yapıyormusunuz, yapmıyormusunuz. açık açık yazın lütfen

banner30