banner137
banner25

Gürkan'dan şok iddia!
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Bulgaristan’da Türklerin desteklediği Hak ve Özgürlükler Partisi’nin, AK Parti yüzünden daha az milletvekili çıkardığını ileri sürdü. Hak ve Özgürlükler Partisi Genel Başkanı Ahmet Doğan’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın telefonlarına çıkmadığı için Erdoğan’ın Ahmet Doğan’ı sildiğini ileri süren Gürkan, “Eğer Bulgaristan’da Başbakan ve AKP’liler tarafından ikinci bir parti kurdurulmasaydı bugün Hak ve Özgürlükler Partisi bugün 36 değil, 40 veya 41 milletvekili çıkarıyordu” dedi.

Gürkan, Adana Milletvekili Ali Demirçalı ile birlikte partisinin Edirne İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenledi. Hükümetin 2002’de iktidara gelmeden önceki ‘Yolsuzluluğu, yoksulluğu ve yasaklarıkaldıracağız’ propagandasını hatırlatan Gürkan, Bulgaristan’daki seçimlerle ilgili ortaya şok bir iddia attı. Bulgaristan’da yeni kurulan Hürriyet Şeref ve Halk Partisi’nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve partisinin öncülüğünde kurulduğunu kaydeden Gürkan, “Eğer Bulgaristan’da Başbakan ve AKP’liler tarafından ikinci bir parti kurdurulmasaydı bugün Hak ve Özgürlükler Partisi bugün 36 değil, 40 veya 41 milletvekili çıkarıyordu. Sosyalistlerle çoğunluğu bulup hükümet kuruyorlardı ve Hak ve Özgürlükler Partisi hükümet ortağı olacaktı”dedi. Bulgaristan’ın şu an bir kaosta olduğunu ve Türkiye’nin Suriye’den Bulgaristan’a da zararının dokunduğunu ifade eden Gürkan, şunları söyledi:

‘BİZİM PATRONU ADAM YERİNE KOYMADI’

“Bulgaristan’da1991’den bu yana var olan Hak ve Özgürlükler Partisi 9 yıllık bir iktidar ortaklığı yapmış bir parti. Oradaki Türk soydaşlarımızın bölünmesi için ikinci bir Türk kökenli parti kurdurdunuz. Bunu siz yaptınız diyor Ahmet Doğan, Recep Tayyip Erdoğan’a. Resmen suçluyor. Bunla ilgili biz mecliste araştırma önergesi verdik. Hiçbiri bunla ilgili bir açıklama yapmadı. AKP’nin bir üst düzey yöneticilerinden biri ile bu konuyu konuştum. Neden dedim Ahmet Doğan’a karşısınız. Cevap: Bizim patronu hiç adam yerine koymadı. Bizim patron dediği Başbakan oluyor. Çağırdı gelmedi, telefona çıkmadı,bizim patron da kızdı. Eğer bu Ergenekon’sa Ahmet Doğan Ergenekon’un bir üyesi. Türkiye’de Ergenekon’un da, Balyoz’un da, diğer askeri davaların da gerekçesi budur.”

Daha sonra partililer, Recep Gürkan için sürpriz bir doğum günü partisi hazırladı. Partililer tarafından getirilen doğum günü pastasının üzerindeki mumları üfleyen Gürkan, “Ülkemizdeki tüm yurttaşlarımız için yasakların hakikaten kalktığı ve yoksulluğun bittiği bir ülke, bunun da Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında olacağına inanarak dilek diliyorum” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30