banner137
banner25

Gürkan “toplumsal dinamiklerimizi harekete geçirmeliyiz“

CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan, ''Yeni eğitim yasasına karşı durabilmek için toplumsal dinamiklerimizi harekete geçirmeliyiz'' dedi.
     Gürkan, CHP Edirne İl Başkanlığında, düzenlediği basın toplantısında, hükümet tarafından yasalaştırılan ve kamuoyunda 4+4+4 olarak bilinen Eğitim Kanunu'nun çocukları geriye götüreceğini iddia etti.
Parlamentonun çoğu zaman aklıselim çalışmadığını öne süren, Gürkan şunları kaydetti:
''Parlamento çoğu zaman aklıselim çalışmıyor, orada sadece eller çalışıyor. Hükümet, meclisteki koltuk sayısını kullanarak, 222 Sayılı İlköğretim Kanunu ile 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunları'nda değişiklik yapan ve kamu oyunda da 4+4+4 olarak bilinen eğitimi zorunlu olarak 12 yıla çıkaran ve bir taraftan da 8 yıllık kesintisiz eğitimi ortadan kaldıran, yok eden kanun teklifi getirdi. Biz bu eğitim sistemi çocuklarımıza zarar verecektir. Toplumsal dinamikleri harekete geçirmek, topyekun çocuklarımızı geriye götürecek eğitim yasasına karşı durabilmeliyiz. Yeni eğitim yasasına karşı durabilmek için toplumsal dinamiklerimizi harekete geçirmeliyiz. Sivil toplum dinamiklerimizden kitlesel basın açıklamaları istiyoruz. Milli Eğitim Komisyonu Başkanı Nabi Avcı'ya, kanun teklifiyle ilgili tepkilerinizi ortaya koyan fakslar, telgraflar ve mailler göndermenizi istiyoruz. Bunu kitlesel olarak yapmamız gerekiyor. Biz bu eğitim sisteminin karşısındayız ve karşısında da olmaya devam edeceğiz. İnadına mücadelemizi sürdüreceğiz.''

banner148
Anahtar Kelimeler:
Recep Gürkan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30