banner78
banner25

Gürkan “tetikçi değil arkasındakiler önemli!”

Dün Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a Kadın Emekçileri Pazar yerinde yumurtalı saldırıda bulunan ve sol gözünden yaralanmasına sebep olan saldırgan yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltı işlemleri tamamlanan saldırgan Edirne Adliyesine getirilerek Cumhuriyet Savcısı’na ifade verdi ve Kamu görevlisine görevi başındayken saldırı ve görevini engelleme suçundan” mahkemeye sevk edildi.

Adliyeye getirilişi sırasında gazetecilere “çıkışta uzun uzun konuşacağım”diyen saldırgan Görkem U.’nun Edirne Belediyesi’nde hizmet alımı olarak çalıştığı ve iş yerinde huzursuzluk yarattığı gerekçesi ile bir ay önce işten çıkarıldığı öğrenildi.

Sol gözünden yaralanan ve geçici görme kaybı yaşayan Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ise bir gece hastanede müşahede altında tutulduktan sonra bugün taburcu oldu.Taburcu olduktan sonra Edirne Belediyesi’ne gelen Gürkan’ı belediye binası girişinde partililer ve belediye çalışanları karşıladı.Kalabalık karşısında şaşıran Başkan Gürkan burada yaptığı konuşmada “ben o tetikçinin değil,o hasta insanın değil.O’nun arkasındakilerin bulunacağından eminim.”dedi.

Bu tür saldırılara alışık oldukların ancak kavga ve dövüşle bir yere varılamayacağını aktaran başkan Gürkan “Biz 12 Eylül öncesinden geliyoruz.Kavgalarla büyümüş bir nesiliz.Kavga etmiyorsak,bu kavga etmeyi bilmediğmizden değil.Kavgadan kimseye bir yarar,bir çıkar sağlanmayacağını bildiğimizden.Çok yaşadık bunu geçmişte.Dün isterdim ki o saldırı mertçe olsun,adam gibi olsun.Selfi çekmek bahanesiyle,fotoğraf çekmek bahanesiyle yanıma yaklaşıp kalleşçe arkadan vurulmasın”dedi.

Gözünde ufak bir problem olduğunu ve tedavi süreci ile iyileşebileceğini belirten Gürkan “gözümde bir problem var ve bu tedavi olacak inşallah.Olmasa da çok önemli değil.Bir gözümüz gitse ne olur Edirne için?Bir kolumuz bir canımız gitse ne olur?Şunu bilsinler ki!Recep Gürkan’ın canını alsalar dahi benim dostlarım,benim emekçilerim,benim arkadaşlarım Edirne mücadelesini sonuna kadar sürdürecek.Vereceğimiz bir can o’da Edirne’ye feda olsun.Çünkü biz Edirne’yi aşkla seviyoruz”şeklinde konuştu.

Olayı gerçekleştiren kişiyi değil arkasında olan kişileri merak ettiklerini ve bunların ek kısa sürede tespitinin yapılacağını bildiklerini kaydeden Gürkan “ben o tetikçinin değil,o hasta insanın değil.O’nun arkasındakilerin bulunacağından eminim.Onu kimler azmettirdi,kimler bu yola sevk etti,kimler teşvik etti,kimler kafasını karıştırdı onu hep beraber Emniyetimizin ,Adaletimizin,Savcıların,Hakimler,in ortaya çıkaracağına eminim”diyerek kentte bir süredir kendine haksız yere saldırarak eleştirilerde bulunan gazetecilere yüklendi ve “Edirne Belediye Başkanını,Edirne Belediyesinin yapılan çalışmalarını aylardır hedef gösteren bazı kendini bilmezler bu çalışmada mutlaka ortaya çıkacak.Kendine başkan diyenler,kendine gazeteci diyenler, kendine ben bu şehrin temsilcisiyim,şusuyum,busuyum diyenler hepsi ortaya çıkacak bu işte.Göreceğiz.Biz biliyoruz bunları”dedi.

Kendisini yıldıramayacaklarını ifade eden Gürkan “Şimdi burada sormak istiyorum? Ne oldu Edirne Belediye Başkanının yüzüne, gözüne vuruldu.Hasar aldı,yumruk aldı.Başınız göğe erdi mi? Mutlumu oldunuz?Zannediyor musunuz ki; Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı bir tane hain saldırıyla bir tetikçiyle korkutabileceksiniz?Hodri meydan size.Daha çok saldırın,topunuzla,tankınızla,tüfeğinizle gelin.Gelmezseniz şerefsizsiniz.Hadi gelin”dedi.


 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30