banner137
banner25

Gürkan

Cumhuriyet Halk Partisi aday tanıtım toplantısında konuşan CHP Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan, tehdit edildiğini ve konu hakkında bir iki gün içerisinde resmi müracaatla koruma talebinde bulunacağını ifade etti.

İki köprü arasında bir restoranda partilileri ile bir araya gelen adaylar İl Başkanı Oktay Bozkurt’un elinden adaylık belgelerini alarak yaklaşan yerel seçimlere hazır oldukların gösterdiler.

Merkez ilçe ve belde adaylarının bir araya geldiği tanıtım toplantısında aldıkları kısa sözlerle partilerine olan bağlılıklarını gösteren CHP’nin adayları partisini yarı yolda bırakanlara gönderme yaparak “bizim için parti önemli.90 yıllık bir çınarın izinde dün nasıl gittiysek bugünde gideceğiz yarında gideceğiz”mesajını verdiler.

Aday konuşmalarının ardından yapılan anons sonrasında uzun süren alkışlarla kürsüye gelen Belediye Başkan adayı Recep Gürkan partisi tarafından atandığını ifade ederek yine küskünlere seslendi ve “gün birlik olma günüdür.O oldu, bu oldu.Şöyle oldu böyle oldu.Sevinenlerimiz oldu üzülenlerimiz oldu.Çok doğaldır bunlar.Bunların hepsi insani duygular ve insanlarda mutlaka olması gereken duygulardır.Bütün arkadaşlarım Temmuz başından başlayan süreçten bugüne dek, çok içten inanıyorum ki,kendilerini tanıtmaktan çok partilerini CHP’yi tanıtmaya çaba gösterdiler.Her arkadaşımın emeği,mücadelesi, azmi kutsaldır, saygıdeğerdir.O arkadaşlarıma CHP adına şükranlarımı sunuyorum.Unutmasınlar ki bu emekleri 30 Mart akşamı onlara Belediye Başkanlıkları,Belediye Meclis üyelikleri ve İl genel Meclis üyelikleri olarak geri dönecektir”dedi.

Bugüne kadar ne partisine nede kişilere ihanet ettiğini ve bu yönde kendisi hakkında çıkartılan dedikodulara da cevap veren Gürkan “Edirneli bana ne görev verdiyse ben onu gururla ve onurla yerine getirdim. Bundan sonra da yerine getirmeye devam edeceğim.Yapılan bir anket var.Bu ankete göre  CHP Edirne’de yüzde 58’ler civarında. Kararsızlar dağıtıldıktan sonra zannediyorum bu yüzde 62 civarında olacak. Bizim hedefimiz yüzde 65’in üzerinde bir oy oranı ile Edirne’yi tekrar, şu an CHP’li olmayan belediyeyi tekrar Cumhuriyet Halk Partisi belediyesi yapmak.”şeklinde konuştu.

Kendisine yönelik yapılan tehditlere karşı parti ve partililer olarak dik durduklarını ifadev eden Gürkan “Her ne şart altında olursa olsun,her ne pahasına olursa olsun,her neyle tehdit ediliyor olursak olalım,İsterseler canımızı alsınlar kanımızı döksünler biz Cumhuriyet Halk Partisinin yolundan dönmedik dönmeyeceğiz”dedi ve hep birlikte omuz omuza,el ele,yürek yüreğe vererek Cumhuriyet Halk Partisinin ve Cumhuriyet’in kalesi Edirne’ye Edirne Belediyesine altı ok’un bayrağını dikeceklerini ifade etti.

Toplantı sonrasında gazetecilerin tehdit edilip edilmediği yönündeki sorularına cevap veren Gürkan “Bizimle ilgili de nelerin söylendiğini ve yapıldığını biliyorlar. Ben sadece şunu söyleyeceğim, Edirne’ye hizmet noktasında Edirne için taş üstüne taş koyma noktasında bizi ne yaparlarsa yapsınlar, ne söylerlerse söylesinler, ne ile tehdit ederlerse etsinler, biz bu yola baş koyduk. CHP ve Genel Başkanı ve Edirneliler daha önce de görev verdiler, şimdi tekrar bir görev aldım, bu görevi üstlendim, bu görevi kabul ettim”dedi ve koruma talebinde bulunacağını kaydetti.

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30