banner78
banner25

Gürkan

CHP Edirne Milletvekili ve Belediye Başkan adayı Recep Gürkan Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda projelerini tanıttı.

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Belediye Başkan adayı olarak kapı kapı gezen ve seçilmesi durumunda yapacaklarını gittiği yerlerde belli oranda anlatan Recep Gürkan düzenlediği toplantıyla yapmak istediklerini anlattı.

Kendisi ile ilgili eleştiriler başta olmak üzere ortaya atılan iddiaları da yanıtlayan Gürkan Belediye Başkanı olarak seçilmesi durumunda kapısının herkse açık olacağını ve haftanın bir günü halkın kendisini anlatabileceği bir zaman dilimi belirleyip halk günü yapacaklarını kaydetti.

Gürkan Perşembe günleri saat 16:00 da kendisinin olması durumunda kendisinin olmaması durumunda ise Başkan vekili sıfatı ile yerine bakacak olan kişinin mutlaka haftalık toplantı yapacağını ve süre sınırı olmaksızın o gün ve gece mesaisini belediye de noktalayacaklarını ifade etti.

Roman vatandaşları dışladığı yönünde asılsız haberlerin ortaya atıldığını ve bazı çevrelerin bunu kasıtlı olarak yaptığını kaydeden Gürkan “bana bu tür eleştirileri yapan arkadaşlara soruyorum? Geçmiş dönemlerde dahil olmak üzere hanginiz bir roman vatandaşı listenize yazdınız?Ben yazmakla kalmadım 1 Nisan itibari ile Roman mahallelerinde yetişmiş bir kardeşimizi Erkan Makas’ı meclis üyesi olarak orada göreceğinizi taahhüt ediyorum”dedi.

Öte yandan Menzilahır mahallesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm projelerine ilişkin olarak “roman vatandaşları yerinden yurdundan edeceğim söyleniyor”diyen Gürkan “hiç kimse ama hiç kimse yerinden yurdundan edilmeyecek.Kensel dönüşümü biz yerinde yapacağız.Kimsenin bundan endişesi olmasın”dedi.

Edirne’yi bu kentte olan herkesle yöneteceklerini her fırsatta söyleyen Gürkan kentin en büyük sorunu olarak gördüğü alt yapı sorunu,ulaşım sorunu ve içme suyu sorununu en kısa sürede çözeceklerini söyleyerek “30-40 yıl önce yapılmış bir alt yapı var.Şebeke suyumuz da ona keza.Asbestli borulardan su içiyoruz.Kente içme suyu sağlayan barajlardan gelen su arıtılarak dağıtılıyor ama borular asbestli bunu bir an önce çözeceğiz.Bir başka içme suyu sağlayan Paşaçayırı su kuyuları mevkiimiz var.Buradan su elektrik enerjisi ile maliyetli bir şekilde evimize ulaşıyor.Ancak ne acıdır ki yıllardır vatandaşlarımıza buradaki su arıtma olmaksızın verilmiş ve buna herkes seyirci kalmış”şeklinde konuştu.

Otopark,işsizlik,ulaşım gibi sorunlarında kısa sürede çözüleceğini söyleyen Gürkan “öyle bir sistem düşünün.İçinde olanlarda bu durumdan rahatsız ve memnun değil.Ne İsa’ya ne Musa’ya mantığı.Ulaşımın temel taşı olan taksiciler,tek araç ile aktarmasız ulaşımcılar,vatandaşlar ve ETUS yöneticilerinin yanı sıra Belediye Ulaşım Hizmetleri Birimine de bu konuyu sorduk.Onlarda memnun değil.Demek ki kimsenin memnun olmadığı bir istem devrede.Bunu bir ön önce çözeceğiz”dedi.

Tarihi mekanların ayağa kaldırılacağını ve bunlardan en önemlisi olarak gördükleri Eski elektrik fabrikasını bir an önce ayağa kaldırarak belediye nikah salonu ve çok amaçlı salon yapacaklarını belirten Gürkan “belediye nikah salonunu bilenler biliyor.Burada nasıl ne şartlarda nikah kıyıldığını da herkes biliyor.Tam nikah kıyılıyor gelin ve damat evet diyecek, bir anda kapı açılıyor ve elinde evraklarla birisi geçiyor.Bu sırada nikahın ruhu kaçıyor.Türkiye’nin hiçbir noktasında böyle bir şey yoktur”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30