banner78
banner25

Gürkan İddialı konuştu! “yüzde 60 oy alacağız”
CHP Edirne Milletvekili Recep Gürkan Edirne’de yapmış olduğu çalışma ve izlenimlerini paylaşmak adına bugün gazetecilerle bir araya gelerek basın toplantısı düzenledi.
Ak parti başta olmak üzere,parti il yönetiminde bulunan bazı kişilerle ilgili isim vermeden iddialarda bulunan Gürkan Ak partinin ranta dayalı bir parti olduğunu belirterek kurulduğu günden bu yana sadece çevresine faydası olduğunu hatırlattı.
Edirne’de bulunan bir otelin toplantı salonunda gazetecilerle bir araya gelen Recep Gürkan çarpıcı iddialarda bulundu.
Yaklaşan 2014 yerel seçimleri ve ülke gündemine dair açıklamalarda da bulunan Gürkan"Sanki bütün Edirne Ankara'ya gidip Başbakanlık önünde pankart açacak ve Başbakan'ın elini öpecekmiş gibi bir hava yaratıldı. Bu ne akılla ne de demokrasiyle bağdaşır. Müezzinoğlu 20 aydır Edirne milletvekili. Kendisine Edirne'ye normal devlet yatırımlarının dışında hiçbir şey gelmediğini hatırlatıyorum. Köprülerin ışıklandırılması ile ilgili defalarca soru sordum henüz bir çaba yok”dedi. Müezzinoğlu'nun, CHP'yi kastederek "Atatürk'ü ve Cumhuriyet'i kullanıyorlar"sözlerini de eleştiren Gürkan, şunları söyledi; "Basında sürekli CHP'nin Atatürk'ü kullandığı, Atatürk'ten başka bir politika yapmadığı, iki de bir Cumhuriyeti öne çıkardığı gibi konular AKP'liler tarafından dillendiriliyor. Ben bir Atatürk milliyetçisiyim. Bundan da onur ve gurur duyuyorum. Atatürk'ü kimlerin kullandığını Edirneliler gayet iyi biliyor. Atatürk'e kimlerin 10 yıldır ne yapmaya çalıştığını herkes iyi biliyor. Biz tabi ki Atatürk ve Cumhuriyet diyoruz çünkü birileri yıllardır Cumhuriyet gemsinin altını oymaya çalışıyor. Atatürk'ü doğrudan hedef alamayınca İnönü'ye ve Ulu Önder'in silah arkadaşlarını saldırıyorlar.”şeklinde konuştu.
Türkiye'de hayvancılığın tamamen bittiğini bunda da ranta dayalı bir sistem kurulduğuna dikkat çeken Gürkan “Tarım Bakanı yurtdışından küçükbaş ve büyükbaş hayvan ithal edileceğini söyledi. Ne olduğu belli olmayan milyonu geçen sayıda küçük ve büyükbaş hayvan ithal edildi. O kadar çok büyük üçkağıtlar oldu ki bu hususta. Damızlık diye ithal edilen hayvanlar burada kesilip satıldı, kesilen hayvan küpeleri tekrar yurtdışına götürülüp orada menşei uygun olmayan hayvanlarla küpelenip tekrar buraya satıldı. Çorlu tarafında açılan yüz binlerce baş hayvanlı bir fabrikanın bir bakanın yeğeni olduğu ve Edirne'de AKP'nin üst düzey yöneticilerinden birilerinin bir şirket kurarak yurtdışından Türkiye'ye hayvan ithal ettiğini duyduk”dedi ve Hükümetin hayvancılığı önce yoksullaştırdığını sonrada kendi yandaşlarına büyük paralar kazandırdığını ileri sürdü.
Önceki sağlık bakanı Recep Akdağ'ın Erzurumlu olduğunu ve Akdağ'ın memleketine Sağlık Bakanlığı'nın Alo 182 Çağrı Merkezi'ni ve bir GSM operatörünün Çağrı Merkezi'ni kurdurttuğunu hatırlatan Gürkan, "Ben Sayın Müezzinoğlu'ndan Alo 182 Çağrı Merkezi'nin benzerini, bakanlığın imkan ve güçlerini kullanarak Edirne'ye kurulmasını talep ediyorum" dedi.
“Vekilliğin keyfini çıkartıyorum”
Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin vekilliği bırakıp aday olup olmayacağı sorusuna ilginç bir yaklaşımla cevap veren Gürkan “ben bu tarafın keyfini çıkarıyorum. Halk beni 4 yıllık milletvekilliği yapmam için seçti. Milletvekilliğini bırakıp daha alt unvandaki bir göreve talip değilim”diyerek aday olmayacağının sinyalini verdi.
Son olarak CHP'nin yerel seçimlerde Edirne'de yüzde 60'ın üzerinde oy alacağı iddiasında bulunan Gürkan, "Bu konuda iddialaşmak isteyen varsa buyursun gelsin. Biz merkez ilçenin dışındaki 8 ilçeden 6'sını koruyacağız, 2 belediyeden de birini alacağız. Ayrıca 30 yıldır alamadığımız İpsala'nın Yenikarpuzlu beldesi de yerel seçimlerde CHP'li olacak" diyerek yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyledi ve siyasi kimliği olan kim varsa iddiaya girebileceğini ve CHP’nin Edirne’de belediyeyi yüzde 60 oyla alacaklarının garantisini yineledi.
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
edirne için 11 yıl önce

sayın vekilim belediye başkanlığına aday olursa idaa girmem ama başka aday olursa yüzde 35 idaa girerim sayın vekilim başkanlık için yeşil ışık yaktınız

banner30