banner137
banner25

Gürkan
 CHP Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan adayı Sayın Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda kentteki Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Gürkan, burada Edirnelilere seslenerek, tüm Edirnelilerin yönetimde söz hakkının olacağını ifade etti. Edirne’ye hizmet etmenin ünvanı olmayacağını belirten Gürkan; “Bırakın Milletvekili olmayı, Belediye Başkanı olmayı, Edirne’nin sokaklarını bile süpürmeye razıyım. Bu benim için onurdur, gururdur” dedi.

CHP Edirne Milletvekili ve Edirne Belediye Başkan adayı Sayın Recep Gürkan, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda kentteki Sivil Toplum Kuruluşları ve vatandaşlarla bir araya geldi.

ETSO Toplantı Salonunda yapılan ‘proje’ toplantısına çok sayıda STK üyesi ve vatandaş katıldı.

Gürkan, ETSO’da yaptığı konuşmada, tüm katılımcılara teşekkür etti. Toplantıyı küçük salonda yapmayı planladıklarını ifade eden Gürkan, “Katılımcı sayısı beklediğimizin üstünde oldu. Bu nedenle büyük salonda toplantımızı yapıyoruz. Katılan herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Gürkan, Edirne’nin bundan sonra yeni bir döneme merhaba diyeceğini de ifade ederek, şunları söyledi:

“Yeni dönemimizde kapımız herkese açık olacak. Din, dil, ırk ayrımı yapmayacağız. Her yurttaş Edirne’nin yönetimine eşit oranda katılma hakkına sahip olacaktır. Biz bunun sözünü veriyoruz. Niye Edirne’yi birlikte yönetelim diyorum. Edirne tek kişinin tek bir bireyin, ne kadar yetenekli olursa olsun, ne kadar berecerikli, birikimli olursa olsun, ne kadar vizyon misyon sahibi olursa olsun tek başına yönetilmemesi gerektiği kadar büyük bir şehirdir. Yönetememek başka birşeydir, herkesle el ele verip yönetmek mutluluğu sevinci sevgiyi refahı ve zenginliği birlikte paylaşarak çoğaltmak ayrı birşeydir. Biz de bunu yapmak istiyoruz. Biz Edirne’yi hep birlikte dünyanın en güzel kentlerinden biri haline getireceğiz

BALKANLARIN BİR ADIM ÖTESİNE GEÇECEĞİZ

Edirne’de çok bildik bir söz vardır; ‘Edirne’yi balkanların parlayan yıldızı yapacağız. Edirne’yi Bakanların başkenti yapacağız.’ Bunlar güzel sözler ama Osmanlı bunu yüz yıl önce zaten yapmış. Bundan yüzyıl önce Edirne bu özelliklere sahipti. Biz şimdi 21. Yüzyılda, bilgi, iletişim çağında biz balkanları kucaklayarak, balkanların bir adım ötesine geçmek zorundayız. Biz, Paris’le, Madrid’le, Milano’yla, Liyon’la, kardeş yapmak zorundayız. Edirne’yi Onlarla işbirlikleri kurdurmak zorundayız.

HERKES EŞİT OLACAK

Bakınız Edirne’de yakın tarihte başlayan meslek odaları borsalar gibi kurumlardaki yapılan yönetim değişiklikleri ile gerçekten Edirne’de bir heyecan var, sinerji var. Eğer 30 Mart’ta halkımız bize vekaletlerini verirlerse, güvenleri tevcih ederlerse biz Edirne halkı adına Edirne Belediye Başkanı sıfatıyla bu sinerjiyi bir araya getirip, bu sinerjiden doğacak refahı, birliği mutluluğu bütün Edirnelilere eşit paylaştıracağız.

UMUTLAR ÇOĞALACAK, DERTLER AZALACAK

Bugün Edirne’ye dair söyleyecek sözü olanları dinleyeceğiz. Bizim de Edirne’ye dair söyleyecek çok sözümüz var, projemiz var. Ben anlatmaya başlasam bir çoğunuz (ben bunu düşünmüştüm) diyecek. Ama ben bunları sizin önünüze koymak istemiyorum. Çöpünden-ulaşımına, içme suyundan-kanalizasyon alt yapısına, yağmur sularının toplanmasından- atıkların desaj edildiği yerlerde arıtma sistemi kurulmasına, nehir kenarlarının düzenlenmesine, imar planlarına kadar onlarca sıktımız var. Biz bunları çözebilecek yetenekte donanımdayız. Bunları çözeriz. Geçmiş yönetim tecrübemiz, yönetim birikimimiz, yaptıklarımızın hepsi ortada. Geçmişte Edirne Belediyesinin bütçesinin, personel sayısının iki katı, üç katını başarıyla yönettik. Ve Allah’a çok şükür oralardan anlımızın akıyla çıkıp Milletvekili olduk. Şimdi Edirne’ye başka bir alanda hizmet etmek için karşınızdayız. Milletvekili olarak değil, Edirne’nin kendisine her yurttaşına doğrudan dokunarak, her yurttaşıyla selamlaşarak, her yurttaşın gönlünü kalbini sevgisini kazanarak, umudunu paylaşıp çoğaltarak, derdinini sıkıntısını paylaşıp azaltarak birlikte yaşayacağız. Edirne’yi emin olun dünyanın en güzel, en yaşanabilir bir kenti haline getireceğiz.

 

EDİRNE’YE HİZMETİN ÜNVANI OLMAZ

 

30 Mart akşamından sonra Edirne’de insanlar güne başlarken yeni güne gönül rahatlığıyla, iç huzurla ‘günaydın’ diyecekler. Biz insanlara ‘günaydın’ deme konusunda birbirini sevme, saygı gösterme konusunda teşvik edici olacağız. Biz insanlarımızı çok seviyoruz. Edirne’ye hizmetin, Edirnelilere hizmet etmenin ünvanı, sıfatı, makamı yoktur. Yeterki, elimize Edirne’ye hizmet etmek için elimize fırsat verilsin. Biz bunu geçmişte başardık gelecekte de başaracağız.

 

EDİRNE’NİN SOKAKLARINI BİLE SÜPÜRMEYE RAZIYIM

 

Son olarak şunu söylemek isterim; bana diyorlar ki, (Recep, sen milletvekiliydin. Milletvekilliliği bırakılıp Belediye Başkanlığına gelinir mi?) ilk bakışta doğru bir soru gibi. (Herkes Milletvekilliliği için can atarken sen vekilliği bırakıp Başkanlığı geliyorsun) Bizim Edirne sevdamız, bizim Edirne sevgimiz, bizim Edirnelilere olan aşkımız öyle bir sevda ki, yeri doldurulamaz bir yürek yangını. Ben Edirne’ye bırakın Milletvekili olmayı, başkan olmayı, Edirne’nin sokaklarını bile süpürmeye razıyım. Bu benim için onurdur, gururdur. Bunu bütün samimiyetimle yürekliliğimle söylüyorum. Yeter ki Allah bana Edirne’ye hangi ünvanla olursa olsun hizmet etmeyi nasip etsin, bu gücü kuvveti bana versin. Önümüzdeki hafta bütün düşüncelerin eleştirilerin önerilerin süratla projelendirilmesini yapacağız. Sizin projelerinizle isteklerinizle kapınızı çalıp gelin bu kenti birlikte yönetelim diyeceğiz.”
Gürkan konuşmasının ardından vatandaşların ve Sivil Toplum Kuruluşlarının taleplerini dinlemeye başladı.

ROMANLARA KAPIMIZ AÇIK OLACAK


Bir çok sivil Toplum Kuruluşu kentte gördüğü eksiklikleri ve Belediye Yönetim anlayışındaki gördükleri eksiklikleri dile getirdi. Burada söz alan Trakya Roman Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Erkan Makas söz alarak, Gürkan’ın her fırsatta engellilere verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, Roman derneklerinin de projelerini dinlemesini isteyerek, “Siz Gelince Romanlara kapınızı kapatacağınız söyleniyor. Bu doğru mu?” diye sordu.

 Gürkan, Romanlara kapıların kapanacağı söylemlerinin kesinlikle doğru olmadığını ifade ederek, “Bizim yönetimimizde din, dil, ırk ayrımı olmayacak. 31 Mart’tan sonra herkese kapımız açık olacak. Bunu herkes görecek” diye konuştu.

Konuşmaların ardından toplantıya katılanların önerileri sıralanarak Recep Gürkan’a sunulmak üzere rapor haline getirildi.Buna göre;

İmar Planlarının halka kapsayacak ve Edirne görüntüsünü bozmayacak şekilde yapılması,Kültürel Değerlere sahip çıkılması,Bozuk yolların onarılması,Alt Yapı problemlerinin ivedilikle giderilmesi,Raylı sistem planlaması,Köylü ve El sanatları pazarları kurulması,Şehir içi ulaşımın yenden ele alınarak otobüslerin hatlara konulması,turizm amaçlı Şehir içi tanıtım turlarının konulması,Edirne’yi ayrıntılı olarak tanıtım çalışmaları yapılması, Edirne Sarayları için düzenleme yapılması, Kırkpınar için uluslar arası adımların atılması,

İçme suyu arıtma tesisinin yeniden ele alınması,nikah salonu ihtiyacının giderilmesi,Tunca ve Meriç nehir kenarları için Eskişehir’in örnek alınmas,Parklar, Lokantalar ve bahçeler yapılması,Otopark sorununun giderilmesi,Çöplük sorununun ortadan kaldırılması,Edirne girişinin düzenlenmesi,Belediye hizmetlerinde 24 saat hizmet esasının hayata geçirilmesi,Mahallere irtibat büroları kurulması,Elektronik alt yapının kurulması,Belediyeye ait arazilerde Seracılık çalışmaları,Halk pazarlarının kurulması,Aş evleri,Sağlık evleri,Sığınma evleri kurulması,Bedensel engelliler için iyileştirmeler yapılması ve hafif raylı sistemin hayata geçirilmesi,Spor kulüplerine eşit mesafede durulması,Kent içi ve şehirler arası ulaşımın tekelleştirilmesinin çözülmesi,Derneklerin desteklenmesi,Derneklerden sorumlu bir yetkilinin belediyede görevlendirilmesi,Sporculara önem verilmesi,Belediye Konservatuarı kurulması,Üniversite ile iyi ilişkiler kurulması gibi konu başlıkları belediyecilik anlamında öncelik bekleyen ve Edirne’de yaşayanların istediği konuların arasında yer alıyor.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30