banner137
banner25

Gürkan “hakkımda bir dosya getirsinler hayatı bırakırım”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Edirne Belediye Başkan adayı Recep Gürkan partisinin Belediye Meclisi ve İl Genel Meclisi üyeleri tanıtımında yaptığı konuşmada son günlerde kendisi hakkında ortaya atılan iddialara cevap verdi ve “hakkımda bir dosya getirsinler, siyaseti değil hayatı bırakırım” dedi.

Partisinin yeni seçim bürosunda listesinin tanıtımını yapan Gürkan; 30 Mart’tan itibaren Edirne’yi birlikte yöneteceklerinin sözünü vererek yeni bir devrime imza atacaklarını ileri sürdü ve “30 Mart’tan itibaren çok büyük yeni bir devrime imza atacağız. Edirne’yi Edirne halkı ile birlikte yöneteceğiz.Belediye Meclis üyelerimizle,sivil toplum örgütü üyeleri,sendikalarımızla Vakıflarımızla, işçimizle, memurumuzla halkımızla birlikte yöneteceğiz”dedi.

30 Mart’tan itibaren şeffaf bir belediye olacaklarının garantisini veren Gürkan “Edirnelilere tek tek hesap vereceğiz.Yaptığımız her işin hesabını vereceğiz.Onların vergileri ile toplanmış onlardan alınmış vergilerle oluşturulan o bütçeden harcadığımız her kuruşun hesabını vereceğiz”şeklinde konuştu.

Konuşması toplantıya katılan partililer tarafından alkışlarla kesilen Gürkan seçilmesi durumunda belediye bünyesinde bulunan hiç kimseyi işten çıkarmayacaklarını ifade ederek “Edirne Belediyesinde hiç kimsinin bir diğerinden daha fazla söz hakkı olmayacak.Belediye Başkanı da dahil.Bugün Belediyede çalışan bütün arkadaşlarımla beraber çalışmaya söz veriyorum.Bütün belediye çalışanlarına sözümüz olsun”dedi.

Emekçilerin, işçilerin birikmiş beş aylık maaşlarını bir planlama ile ödeyeceklerinin söyleyen Recep Gürkan verdiği taahhüt ile şu an birikmiş ve alacaklı durumda olan işçi maaşlarını bir plan dahilinde ödeyeceklerini söyleyerek “herkes adaletli bir şekilde maaş alacak.Hangi kadroda,ünvanda olursa olsun ay başında bankamatiğe gidip kartını soktuğu zaman oradan maaşını almasını sağlayacağız.Bir tek çalışan dahi o ay maaşını almadıysa o ay Edirne belediye başkanı da maaşını almayacak”dedi.

Kendisi hakkında ortaya atılan bazı iddia ve dedikoduları da açıklıkla cevaplayan Gürkan “yine bazı aklı evveller, bazı kıymeti kendinden menkuller, bazı mahfiller tarafından üç kuruşa beş kuruşa satın alınanlar, yine aynı yemeği masaya koymaya çalışıyorlar.Seçilirse şu olur bu olur.Bunları geçin.Halk bunları artık yemiyor. Recep Gürkan’ın dosyaları var deniyor.27 yıl görev kamuda görev yaptım.3 yıldır da milletvekiliyim.27 yıl boyunca bir insanın dosyasının olması için o insanın önce savcılık soruşturması açılması gerekir.O savcılık soruşturmasında sanık veya şüpheli olarak yer almış olması gerekir.27 yıl boyunca yaptığım bütün görevlerde bana bir tane savcılık soruşturması veya hakkımda sanık suçlaması ile hazırlanmış bir dosya getirirlerse ben siyaseti değil hayatı bırakmaya hazırım”diyerek hodri meydan dedi.

3 Mart’ta Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Edirne’de buluşacaklarını ve devamında çok sayıda Milletvekili ve partinin üst yönetiminin Edirne’ye geleceğini de aktaran Gürkan “3 Mart’ta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu Edirne’ye gelecek.Henüz yerini belirlemedik ama havalar iyi olursa Selimiye meydanı, yağışlı olması durumunda Kapalı spor salonunda bir miting yapacağız.3 Mart’tan itibaren Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay,Yalova Milletvekili ve Grup Başkan vekili Muharrem İnce,İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler,İstanbul Milletvekilimiz Nur Serter gelecek.Üç,beş günde bir seçim çıtasını yükselterek 30 Mart’a kadar çalışmaya devam edeceğiz”dedi. 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30