banner137
banner25

Günşen

AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, planlı gelişen ve tüm dünyaya örnek olabilecek bir kent modeli oluşturulabilecek bir Edirne tasarlamak için çok çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

‘Üniversite, şehir ve belediye ile el ele verecek’

24 Şubat 2014 Pazartesi günü tanıtım çalışmaları kapsamında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ni ziyaret eden Günşen, üniversiteyi şehir merkezine iki koridorla bağlayacaklarını söyledi. Üniversitenin şehirle ve belediyeyle el ele vereceği projeler hazırladıklarını söyleyen Prof. Dr. Günşen, “Üniversitemizi şehir merkezine iki koridorla bağlayacağım. Bu projelerden ‘İstihdam Koridoru’ olan ilk koridor, bacasız istihdam fabrikası diye adlandırdığımız çağrı merkezleri, oteller ve kültür merkezlerinden oluşacak. İkinci koridor olan‘Bilim Koridoru’nda ise bilim merkezleri, teknopark, konferans merkezleri yer alacak. Böylece Edirne’miz planlı bir şekilde gelişecek ve koridorla Edirne yeni iş olanaklarına kavuşmuş olacak. Bilim ve İstihdam koridorları 3 karakter bölgeden oluşacak, bunlardan birincisi spor kompleksleri ve oteller, ikincisi sağlık merkezleri ve diğeri de eğitim, sanat ve spor alanlarıdır. Bu koridorların çevresinde de kentsel tarım alanları oluşturacağım” dedi.

‘Edirne yeni iş alanlarına kavuşacak’

Edirne’nin en büyük sorununun istihdam olduğunu belirten Günşen, “Edirne’mizin en büyük sorunu istihdamdır. Gençlerimiz iş bulabilmek umuduyla üniversiteyi bitirdikten sonra başka şehirlere gidiyorlar. Evlatlarımız memleketlerinden uzakta kalıyorlar. Bu sorunun farkındayım. Sağlık Bakanımızın katkılarıyla şehrimizde bir çağrı merkezi açıldı ve bunu Edirneliler kazandı. Edirne’ye bu yatırımların yenilerini getireceğiz. Koridorlar sayesinde Edirne’nin yeni iş alanlarına kavuşacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30