banner78
banner25

Günşen NTV'ye konuştu!

Ak parti Belediye Başkan adayı Ahmet Günşen NTV’de "Seçim aktüel" programının konuğu oldu.

Yaklaşık 10 dakika süren programda Günşen Edirne’nin sorunlarını dile getirerek göreve gelmeleri durumunda yapacaklarını anlattı.Ulusal haber kanallarında yaşanan nehir taşkınları ile gündeme geldiği bilinen Edirne’nin taşkınlardan nasıl etkilendiği ve önlenmesi konusunda neler yapıldığı sorusunun sorulması üzerine Ak parti Belediye Başkan adayı Prf.Dr.Ahmet Günşen “Seddeler örülerek şehirle adeta bir set örmüşüz. Şehrimizden uzaklaştırmışız. Nehirlerimizi alt yapısı olmadığından bilhassa arıtma tesisi kuramadığımızdan 150 bin nüfuslu şehrimizin kanalizasyonunu Meriç ve Tunca Nehrimize boşaltıyoruz. Yine katı atık toplama bertaraf etme tesislerini kuramadığımızdan Yeniimaret Mahallesi'nin yakınındaki vahşi çöplük suyu Tunca nehrine karışıyor ve dolayısıyla şehrimiz insanını ve şehrimizin imajını son derece bozan insanımızın psikolojisini bozan bir durum olarak gözümüzün önünde duruyor”dedi ve çözüm bekleyen sorunların en başında olduğunu belirtti.

Alta yapı sorununun kendini iyiden iyiye hissettirdiğini ifade eden Günşen “Tüm bunlara baktığımızda şehrimizin hakikaten alt yapı noktasında çok sorunları var. Su aynı şekilde. 1960'lı yıllardan kalan ve asbestli borulardan musluklarımıza taşınan bir suyu Türkiye'nin en kötü ve aynı zamanda en pahalı suyunu kullanan bir Edirne’miz var. 30 Mart'tan sonra bir dakika bile beklemeden bunların çözüme kavuşturulması gerekiyor”dedi.

Ulaşımın içinden çıkılamaz bir hal aldığını ve çözüm bekleyen önemli konular arasında olduğunu kaydeden Günşen “ maalesef ulaşımla ilgili de sorunları olan bir şehir Edirne. İnsanlarımız balık istifi olarak taşınıyor. Şehrimizin en önemli ikinci sorunu olarak karşımıza ulaşım sorunu geliyor. Ulaşım sorununa kesin çözüm bulmak için projeler hazırladık. Bize görev tevdi edildiğinde şehrimizi hafif raylı sistemle tanıştıracak tramvay hattını kuracağız. Hem konforlu bir ulaşımı hem de aynı zamanda ucuz bir ulaşımı sağlayacağız. Ama bunun evvelinde öğrencilerimizi 2015 yılı sonuna kadar,öğrencilerimizi 50 Kuruş'a, büyükleri de 1 TL'ye taşıma sözü verdik. Bunu yaparken de şoför esnafımızı da asla mağdur etmeyeceğiz”dedi.

 Şehrin imarı konusunda ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Günşen kentsel dönüşüm konusunda projeleri olduğunu ifade ederek tarik kenti Edirne’nin en önemli yapıtlarından olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Selimiye caminin görüntüsünü bozacak hiçbir yapılaşmaya izin vermeyeceklerini, Selimiye'yi gölgede bırakacak veya gözlerden uzak tutacak bir imarı kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30