banner78
banner25

Günşen Edirne'yi uçuracak!

Şubat ayının ilk günü ile birlikte AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edirne’ye vizyon kazandıracak projelerini açıkladı. Edirne Milletvekili ve Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu’nun da katılımıyla gerçekleşen “Edirne’nin Vizyon Projeleri” sunum toplantısı, 1 Şubat 2014 Cumartesi günü ETSO Konferans Salonu’nda yapıldı. Katılımcıları kapıda karşılayan Prof. Dr. Günşen, insan odaklı bir belediyecilik anlayışıyla çalışacaklarını söyledi.

‘Edirne’mizi 2023 vizyonunda daha yaşanılır bir kent haline getireceğiz’

Değişime öncülük edecek dev projeleri hayata geçirmek için yola çıkan AK Parti Belediye Başkan Adayı Günşen, bu süreçte ekibi ve projeleri ile birlikte hazır olduklarını vurguladı. Günşen, “Şehir bir emanettir, ister büyük ister küçük olsun kendinden önceki medeniyetlerden bir emanettir. Halk yönetenden emin olmalıdır. Şehrin bir şehr’ül emini olmalıdır. Liderler gücünü makamdan değil, halktan almalıdır. Bir başka gerçek daha var, bu tür liderler başarıyı otorite kullanımıyla ya da salt iyi niyetli çabalarla değil, beraberindeki insanları güçlendirerek başarılı yönetim sistemleri geliştirmek suretiyle yakalarlar. Sezgileri gelişmiş olmakla beraber, bilgi ve uzmanlığa değer verirler, çünkü emin olma vasfının böyle yakalandığını bilir, şehirlerine yönetmek, imar etmek ve geleceğe güven taşımak zorunda oldukları şehirlere asla bedel ödetmezler. Bilgi ile liderliği, hayal ile hakikati, halk ile hizmeti ve şehir düzleminde bütün Edirnelilerle tüm dinamiklerini harekete geçirerek Edirne’mizi 2023 vizyonunda daha yaşanılır, daha mutlu ve geleceğe daha umutlu bakan bir şehir haline getireceğiz” dedi.

‘Edirne’mizi Balkanların güç merkezi haline getirmemiz mümkün’

30 Mart’a dev projelerle geldiklerini belirten Günşen, az zamanda çok işler yaparak Edirne’yi yeniden bölgenin güç merkezi haline getireceklerine inançlarının tam olduğunu belirtti. Konuşmasının ardından projelerini katılımcılara anlatan AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, “Tarihe tanıklık eden ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan Edirne’mizi geleceğe taşımak, Edirne’yi tanımakla mümkündür. Ben Edirne’yi tanıyorum, derdini biliyorum, değişim için geliyorum. Edirne’mizi geçmişte olduğu gibi bugün de Balkanların bir güç merkezi haline getirmemiz mümkün. Üniversite ve şehir merkezi arasında 2 koridor projesini gerçekleştireceğim. Bu projelerden ‘İstihdam Koridoru’ olan ilk koridor, Edirne’nin yanı sıra; İstanbul’a lojistik destek sağlayan bacasız istihdam fabrikası diye adlandırdığımız çağrı merkezleri, oteller ve kültür merkezlerinden oluşacak. ‘Bilim Koridoru’ ise bilim merkezleri, teknopark, konferans merkezleri yer alacak. Hemşehrilerim, ‘Doğurduğumuz çocuklar Edirne’den gitmesin, Edirne’de kalsınlar’ diyorlar. Bunun için elimden geleni yapacağım. Edirne’mizin en önemli sorunu istihdamdır. Bunun farkındayım. Edirne için büyük şans olan Sağlık Bakanımızın katkılarıyla çağrı merkezini şehrimize kazandırdık. Edirne’ye bu yatırımların yenilerini getireceğiz. Koridorlar sayesinde Edirne yeni iş alanlarına kavuşacaktır” şeklinde konuştu.

‘Köprüleri ışıklandıracağım’

Edirne’nin metrekare başına düşen tarihi eser sayısı açısından Floransa’dan sonra dünyada en çok esere sahip bir şehir olduğunu ifade eden Ahmet Günşen, “Bir Edirneli olarak en büyük hassasiyetim bu değerleri yaşatmak ve geleceğe taşımaktır. Kaleiçi’ndeki eski Edirne evlerini restore ettireceğim. Tüm köprüleri ışıklandıracağım. Şehrimizin medeniyet seviyesi yüksek ama bir şehir tiyatrosu bile yok. Bu durumda çağdaşlıktan, Atatürkçülükten nasıl söz edeceğiz? Edirne’mize bir şehir tiyatrosu kazandıracağım. Bu şehrin suyu içilecek, alt yapısı yapılacak. Ufacık bir yağmur sonrası sular altında kalmayacağız” ifadelerini kullandı. Günşen, yerel seçimleri kazandığı takdirde dev projeleriyle Edirne’nin işsizlik, ulaşım, alt yapı, çevre, yaşam, temizlik, eğitim, gençlik ve kentleşme sorunlarını çözeceğinin sinyalini verdi.

‘Bu toprakların insanı merhametlidir’

AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen’in proje tanıtımının ardından konuşma yapan Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin vizyon il olması yolunda, gelecek için önemli olan projelerini dinlemekten mutluluk duyduğunu belirterek Günşen’i tebrik etti. Müezzinoğlu, “Başkan adayımız ‘Bir Edirne çocuğu olarak bana sahip çıkacak mısınız’ dedi. Hiç merak etme başkanım, bu Edirne ve Edirne’nin güzel insanları, ben suyun öbür tarafından ve kendi elleriyle bu güne kadar gelmiş biri olarak Edirne beni milletvekili yaptı, Edirne beni Sağlık Bakanı yaptı. Bu toprakların insanı merhametlidir. Bu toprakların insanı mütevazidir. Ama bu toprakların insanı aynı zamanda merttir. Hiç merak etme, sana da sahip çıkacaktır” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30