banner137
banner25

Günşen
 Her Şey Keyif Alınır Bir Edirne’yi Torunlara Bırakmak İçin!

Ay sonunda yapılacak yerel seçimler öncesi tanıtım çalışmalarıyla toplumun tüm dinamiklerine ulaşmaya devam eden AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edirne’nin tüm renkleriyle bir kültür mozaiği oluşturduğunu ve bu mozaikle bir bütün olarak Edirne’yi Balkanların gözbebeği haline birlikte getireceklerini söyledi.

Ahmet Günşen, 3 Mart 2014 Pazartesi günü tanıtım çalışmaları kapsamında İstiklal Ortaokulu,  1. Murat Anadolu Lisesi, Cumhuriyet İlkokulu, Edirne Anadolu İmam Hatip Lisesi, Edirne Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Dilaverbey Mahalle Muhtarlığı, Gazimihal ve Saraçhane Aile Sağlığı Merkezleri ziyaretlerinde bulundu. Gün içinde kahvehaneleri de dolaşan Günşen, çat kapı ev ziyaretlerinin ardından Kıyık Caddesi üzerinde bulunan kahvehane ve kıraathanelerde bulunan vatandaşlarla da bir araya geldi.

Liderlerin halkla bütünleşmesi, bir araya gelerek kucaklaşması gerektiğine inanan Prof. Dr. Günşen, bugünkü idarecilik anlayışına göre liderlerin gücünü halktan almasının doğru olduğunu belirtti. Günşen, “Belediye başkanı bir şehrin, şehr’ül eminidir, halkın iradesiyle seçilmiş bir kişi olarak, halkın iradesini temsil eden, halk adına halka hizmet eden bir kişidir. Dolayısıyla liderler gücünü makamından değil, halktan alan kişilerdir. Liderler bir topluluğu, o topluluğun en değerli paydasında buluşturabilen, o ortak paydayı temsil kabiliyeti en yüksekte tutan kişilerdir. Bu ise zamanın ve şehrin ruhuna bürünmekle olur. Ben bu şehrin ruhuna bürünmüş bir insanım. Edirne’mizin sorunlarını iyi biliyorum. Keyif alınır bir Edirne’yi torunlarımıza bırakmak için bu yolda ‘Ben de varım’ diyorum” ifadelerini kullandı.

‘Halkımıza çok daha iyi hizmetleri taşıyacağız’

Edirne’nin temel belediye hizmetleri bakımından bile zaman zaman geride kaldığını vurgulayan Ahmet Günşen, “Şehrimizde devlet ile yereli bir araya getiremedik ve bu yüzden hizmet yarışında gerilerde kaldık. Temel belediyecilik hizmetlerini bile tam anlamıyla yerine getirebilmiş değiliz. Biz Edirne’miz için hizmet siyasetini esas aldık. Sayın bakanımızla el ele, kol kola, sırt sırta vererek projelerimizin arkasında olacağız ve şehrimize, halkımıza çok daha iyi hizmetleri taşıyacağız” şeklinde konuştu.

Geçmişin Mirasının Geleceğe Aktarılacağı Projeler

Edirne’yi yeniden ayağa kaldıracak vizyon projelerinin olduğunu ve ekibi ile birlikte beş yıldan kısa bir süre içerisinde Edirne’yi bir model kent haline getireceklerini ifade eden Prof. Dr. Günşen, “Geçmişimizin mirasını koruyarak geleceğe aktaracağımız çeşitli projeler hazırladık. Bunlardan biri de Komşu Köy Projesi. Kapıkule ve Edirne güzergahı arasında vazgeçilemez bir uğrak yeri olarak hayata geçirmeyi planlıyoruz. Komşu köyümüzde konferans ve sergi sarayı, misafir ve düğün evleri, yöresel ürünlerin yer alacağı Zanaat Çarşısı, hamam, yöresel yemeklerin yer alacağı Komşu Sofrası, yerel müze ve bilgilendirme merkezi olarak kullanılacak Bellek Evi yer alacak. Bu proje ile Edirne’mizin tarihi, kültürel, çevresel ve yöresel noktalarını ön plana çıkararak komşularıyla olan ilişkilerinden de ortaya çıkan yöresel hazlar bir araya getirilecektir” dedi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30