banner137
banner25

Günşen
 AK Parti Edirne Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ahmet Günşen, Edirne’nin bütün medeniyetleri bağrında saklayan bir şehir olduğunu ve artık bu değerlere sahip çıkılacağını belirtti.

15 ve 16 Şubat 2014 günleri tanıtım çalışmalarına devam eden Günşen, Edirne Kamu Hastaneler Birliği’nin personeline düzenlediği kahvaltıya katıldı, Sarıcapaşa Mahalle Muhtarı ve esnafını ziyaret etti. Ayrıca AK Parti Kadın Kolları’nın düzenlemiş olduğu kahvaltıda ‘Edirnemiz için daha fazla ne yapabiliriz’i tartıştı ve Alperen Ocakları Edirne Şubesi’ni ziyarette bulundu.

‘Edirne’miz bütün medeniyetleri bağrında saklayan bir şehir’

Binlerce tarihi esere ev sahipliği yapan Edirne’nin bu değerlerle birlikte üç medeniyete beşiklik yaptığını söyleyen Ahmet Günşen, “Edirne’miz bütün medeniyetleri bağrında saklayan bir şehirdir. Yolların birleştiği, nehirlerin birleştiği, kültürlerin birleştiği, Cumhuriyet Türkiye’sinin aydınlık yüzüdür. Bu fotoğrafa baktığımızda Edirne’mizin olması gereken yerde olduğunu söyleyebilir miyiz? Çağdaş belediyeciliğin bütün nimetlerinden yararlanan belli başlı şehirlere baktığımızda Edirne’mizin kıyaslanamayacak kadar çok geride kalmış olduğunu görürüz. Bu şehri ihya etmemiz mümkün. Halkın ortak aklıyla birlikte değişimi gerçekleştireceğiz” dedi.

Turizme Yatırım Yapılacak

Turizm potansiyeli yüksek olan bu şehri turizmle zenginleştireceklerini ifade eden başkan adayı Günşen, “Bir turizm şehri olan Edirne’yi turizm gelirleriyle de zenginleştirmeyi düşünüyoruz. Hemen yanı başındaki İstanbul yılda on milyon turist ağırlıyor, UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’ne girmiş Selimiye’miz ve Kırkpınar’ımız varken şehrimizde yılda sadece 470 bin turist konaklıyor. Bizim hedefimiz yılda üç milyon turist potansiyeli oluşturmaktır. Yeni turizm rotaları oluşturacağım. Gelen turistlerimiz ellerinde harita ile dolaşacaklar. Bunları yapmamız mümkün. Yeni butik oteller, yeni iş olanakları ile Edirne’nin turizm gelirleri artacak. Edirne’nin gençleri, göç etmek zorunda kalmayacak. Edirne çalışacak, Edirne kazanacak” şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alper balcı 10 yıl önce

ulan 10 yılı geçmiş iktidarsınız.. edirneyi ihya etmek için illa belediyeyi almak zorunda mısınız.. işte siz bu sunuz.. bizden olanlar bizden olmayanlar... önce hizmet edin sonra belediyeyi bu halk ikna olduğu takdirde verir zaten..

banner30