banner137
banner25

Gün boyu at kovaladılar!

Edirne Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri gün boyu at kovaladı.

Son günlerde Edirne cadde ve sokaklarında başı boş dolaşan atlara yönelik sıkı bir çalışma başlatan Edirne Valisi Hasan Duruer bunda her ne kadar başarılı olmuş olsada aradan geçen zaman içinde atların yine caddelerde dolaşmasına engel olamadı.

Turistlerin yoğun ilgi gösterdiği UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Selimiye cami bahçesi ve civarında dolaşarak yaya yürüyen ve araçları ile seyreden vatandaşlar için tehlike oluşturan başıboş atlar daha önceden olduğu gibi yine polisin devreye girmesi ile bulundukları yerden uzaklaştırıldılar.

Kovalamaca sırasında yaşanan bildik görüntüler yine tekrarlanırken olay yerine gelen belediye ekipleri atları bilinçsiz bir şekilde kovalayınca cami ziyaretine gelen yerli ve yabancı turistler zor anlar yaşadı.

Polisin müdahalesiyle atlar bir başka tarafa yönlendirilirken vatandaşlarda büyük bir tehlikeyi atlatmış oldu.Atların ara sokaklara kaçması sonarsında yeniden gelebileceklerini hesap eden polis ekipleri atların belediye tarafından değil Tarım İl Müdürlüğü tarafından alınmasını istedi.Bir süre bekledikten sonra başı boş üç at ekipler tarafından alınarak sahipleri belirleninceye kadar güvenli bir noktaya nakledildiler.

Atların sahiplerine verilip verilmeyeceği konusu netlik kazanmazken sürekli aynı konunun yaşanmasından dolayı sahiplerine para cezası kesileceği belirtildi.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30