banner137
banner25

Güldüren ve düşündüren ihale!
Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından bir süredir ihaleye çıkartılan ancak bir türlü kiralaması sağlıklı bir şekilde gerçekleşmeyen Hacılar ezanı mevkiindeki Namazgah çeşmesi adı verilen alan bugün yeniden ihale edildi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce ilk olarak 9 Nisan 2013 günü ihaleye çıkan 1415 ada 19 parselde bulunan 3071 metre kare büyüklüğündeki arazi alıcıları tarafından inanılmaz rakamlarla ihaleye çıkıyor.

Vakıflar Bölge müdürlüğüne ait arsanın 350 TL aylık kira bedeli ile ihaleye çıkarılması ve taliplilerinin ilginç bir şekilde uçuk fiyatlar vererek kiralamaya çalıştığı ve ihale komisyonunda “beyler burası kiralık; satılık değil”uyarılarına rağmen kıran kırana geçen ihalenin bugün dördüncüsü yapıldı.

Nisan ayındaki ihaleyi 60 bin TL bedelle kiralayan ancak teminatını yakan ve ihaleyi iptal eden, ikinci ihalede 250 bin TL bedelle kiralama yapan ve yine teminat yakarak ihaleyi iptal eden, üçüncüsünde ise 60 bin TL bedelle kiralama yapan ve yine teminat yakarak ihaleyi iptal ettiren kişiler bugün yine aynı yerin ihalesine aynı şartlarda gidiler.

Saat 14:00 da Vakıflar Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen ihaleye 5 kişi katıldı.Üç defadır yapılan ve kiralanmasına rağmen uçuk rakamlarla ihaleye girerek teminat yakan kişilerin olduğunu fark eden köşe yazarımız Şükrü Benli’de bugün yapılan ihaleye iştirak ederek şartname aldı ve ihaleye katıldı.Yapılan ihalede entrika olduğunu fark eden yazarımız arsanın rakamını 50 bin TL ye çıkmasına neden oldu ve alıcılarında gerçek alıcılar olmadığını gözler önüne sererek bir oyun olduğunu belirledi.

İhaleyi aylık kira bedeli 50 Bin TL den almaya hak kazanan Hüseyin Sıragezen’in daha önceden de ihaleye girdiği ve 250 bin TL aylık kira bedeli verdiği ancak teminatını yakarak ihaleyi iptal ettirdiği ortaya çıktı.

Yaptığımız araştırmada Edirne’nin 5 yıldızlı oteli Margi Otelin Belediye tarafından yapılan imar planlarında otelin girişini Vakıflara ait arsanın üzerinden sağladığı,planda yol olmamasına rağmen alış veriş merkezi otopark kısmına arsa üzerinden bir yol geçirdiği ve yolun bu arsa üzerinde kaldığı görüldü.Vakıflar Bölge Müdürlüğünün arsasını envanterlerden bulduğu ve ihaleye çıkartmadan önce Edirne Belediyesine resmi yazı yazarak yolun ve otel girişinin aykırı olduğu gerekçesi ile kapatılmasını istediği ancak yazıya bir cevap alamadığı ve buna rağmen ihaleye çıktığı öğrenildi.

Otelin girişinin kapanmaması ve yolun açık kalması için ihaleye otel sahiplerinin de girdiğini belirlediğimiz ihalede yine aynı senaryonun tekrarlanmasının beklendiği belirtildi.Otel sahiplerine ters olan kişilerin burasını almak istediği ve yatırımcı Margi gurubunu zora sokmak istediği de edindiğimiz bilgiler arasında yer alıyor.

 

Belediye nereye bakıyordu?

 

Söz konusu alanın imar planlarının yapıldığı sırada Margi otel sahiplerinin Belediyeye müracaat ettiği ve mevut imar planına göre oteli konumlandırdıkları bilinirken Belediyenin söz konusu arsayı planlarına işlemediği ve yatırımcıya her şeyi güllük gülistanlık göstererek otelin girişine ruhsatta nasıl onay verdiği merak konusu oldu.




banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
edirneli 11 yıl önce

işte habercilik böyle yapılır emeği geçen herkesi tebrik ederim

banner30