banner78
banner25

Göçmen çocuklarını unutmadılar!

2000 yılında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ilan edilen 18 Aralık Uluslararası Mülteciler Günü’nde Edirne geri Gönderme merkezinde bulunan göçmenler unutulmadı.

Bulundukları yaşam şartlarını iyileştirmek adına ülkelerinden kaçarak yasa dışı yollardan Avrupa’ya kaçma hayali taşıyan ve sınırlarda yakalanan mültecilerin barınma ihtiyaçlarını geçici olarak karşılandığı Edirne Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şube Müdürlüğüne bağlı Geri Gönderme Merkezinin en mutlu kişileri bugün şüphesiz çocuklardı.

Barınma merkezinde bulunan 320 kaçağın arasında yaşayan ve aileleri ile birlikte gerek savaşın gerekse ülkesindeki kötü yaşam koşullarından uzaklaşmak isteyen ailelerin çocukları Uluslararası Mülteciler Günü’nde unutulmadı ve Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Emniyet Müdürlüğünün desteği ile bu anlamlı günde yalnız bırakılmadılar.

Kendileri için oluşturulan özel bir sınıfta boyama kitapları üzerindeki resimleri boyayan ve yazılarak yazarak,oyuncaklarla oynayan 8 çocuk bugün İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan ve Edirne İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan tarafından ziyaret edildiler.

Ziyaret sırasında çocuklara çeşitli oyuncaklar veren ve gün hakkında açıklama yapan İl Emniyet Müdürü Cemil Ceylan “Dünya’daki bir takım gelişmelerden dolayı bu hareketlilik yaşanıyor. İnsan oldukları için biz insanları kabul ediyoruz ve en iyi şekilde misafir etmeye çalışıyoruz.Kurumlarımızla beraber bunu ortaklaşa olarak yürütüyoruz”dedi.

Uluslararası Göçmenler Günü hakkında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan 2000 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 18 Aralık tarihinin Uluslar arası Göçmenler Günü ilan edildiğini belirterek dünyada 232 milyon insanın düzensiz bir şekilde göç ettiğini ifadev ederek “Bugün burada bulunma amacımız uluslararası mülteciler günü nedeniyle bu güne bir dikkat çekmek istedik.Geri gönderme merkezimizin ne şekilde çalıştığını bir anlamda göstermek amacımız var. Çünkü insana değer veren örnek bir uygulama var”şeklinde konuştu.

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30