banner137
banner25

Git gel'e son nokta!

2007 yılında Edirne İl Müftülüğü görevine atanan ve 4 yıl süre ile görev yapan Ömer Taşçıoğlu Diyanet İşleri Başkanlığı’nda en çok yeri değişen müftü olarak tarihe geçti.

3 defa görevinden alınarak Ankara’ya kızak göreve çekilen İl Müftüsü Ömer Taşçıoğlu sürekli olarak yaptığı itirazlar sonunda Edirne İl Müftülüğü görevine bir şekilde geri gelmeyi başarmış, son olarak yine görevinden alınmasının ardından Edirne Bölge İdare Mahkemesine açtığı dava ile hukuk savaşını kazanarak göreve iadesi yapılmıştı.

Aradan geçen zaman içinde gerek Edirne’de ki siyasi irade, gerekse bürokrasinin istenmeyen adam ilan ettiği Ömer Taşçıoğlu’na son noktayı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül koydu.Geçtiğimiz ay içinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün önüne gelen Müftüler kararnamesini imzalayan Cumhurbaşkanı Gül Taşçıoğlu’nun merkeze alınmasını ve yerine kısa bir süre Edirne’de görev yapan İstanbul Fatih Müftüsü Emrullah Üzüm’ün atanmasını uygun buldu.

Yap boz tahtasına dönen Edirne İl Müftülüğü’ndeki atamayı yerinde bulan bazı kişiler “siyasi irade ile kimse dalga geçemez.Eğer siyasi irade bir kişi ile çalışmak istemiyorsa öyle yada böyle yolunu ayırır” yorumunu yaptılar.

 

 

 

banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30