banner137
banner25

Gıda mevzuatı eğitimi verildi!
Edirne Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve ETSO işbirliği ile  HACCP ( Gıda Mevzuatı ve Uygulamaları) eğitimi gerçekleştirildi.
ETSO'da   iki gün süren eğitim programında Edirne Ticaret ve Sanayi Odası et ve süt üreticilerine Gıda Mevzuatı ve Uygulamaları eğitimi, Gıda Tarım ve ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nde görevli iki uzaman tarafından verildi.
Eğitimde;HACCP, gıda güvenliği için tehlikeli unsurları tanımlayan, değerlendiren ve kontrol eden bir sistemi olduğunu söyleyen uzman eğitimciler: “ Bir gıda zincirinde hammadde temininden başlayarak, ön hazırlama, üretim, ambalajlama, depolama ve nakliye gibi her aşamada ve noktada tehlike analizleri yapar. Gerekli yerlerde kritik kontrol noktalarını belirleyerek problemi henüz oluşmadan önler. Güvenilir gıdaların üretilmesini sağlayan, her ölçekteki kuruluşa uygulanabilen, bir gıda güvenliği sistemidir. 15 Kasım 2002 tarihinden geçerli olmak üzere de; başta et, süt ve su ürünleri işleyen işletmeler olmak üzere, gıda üreten diger işletmelerin de kademeli olarak HACCP sistemini uygulamaları zorunlu hale getirilmiştir” dedi.
Eğitim programı sonunda katılımcılara katılım belgesi verildi. 
banner148
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner30